16 / 04 / 2024

Mamak'ta 182 metruk bina yıkıldı!

Mamak'ta 182 metruk bina yıkıldı!

Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor.



Kentsel dönüşümde attığı dev adımlarla ilçeyi yeni yaşam merkezlerine kavuşturan Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor. Yapı Kontrol Müdüıiüğü'ne bağlı ekipler bu kapsamda, her gün bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak bu yıl içinde 197 sahipsiz viranenin tespitini gerçekleştirdi. Metruk yapıların 182 adeti yıkıldı.


SON 4 YILDA YAKLAŞIK 4 BİN 400 GECEKONDU YIKILDI 

Uyuşturucu ve bonzai tehlikesinden gençleri ve çocukları uzak tutmayı hedefleyen Mamak Belediyesi, son 4 yılda yaklaşık 4 bin 400 gecekondu yıktı. Kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı alanlar, virane yapılar ve kamusal alanlar başta olmak üzere tespit edilen metruk yapıların 3 bin 194 sayılı İmar Kaııunu'nun 39'uncu maddesi gereğince de yıkımları gerçekleştiriliyor. Kanunlar çerçevesinde hareket edilerek tehlike arz eden binaların yıkımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "ilçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Sosyal hayata da destek olarak gençlerin iyi yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, çevrelerinde bu tür binalar varsa bize en kısa süre ulaşmalarıdır" dedi. 


Mamak Belediyesi, kullanılmaz haldeki yapıları gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz" dedi. 



Haber Vaktim


Geri Dön