29 / 03 / 2024

Mamak'ta 2000 bin konuttan 688'i teslime hazır!

Mamak'ta 2000 bin konuttan 688'i teslime hazır!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak gösterilen inşaat sektörü Mamak'ta hızla yükselmeye devam ediyor. Yapımı devam eden '2000 bin konuttan 688'i teslim aşamasına geldi. Kalan 1312 konutun da inşaatı hızla devam ediyor.



Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak gösterilen inşaat sektörü Mamak'ta hızla yükselmeye devam ediyor. Gayrimenkul sektörü hızla ilerlerken bu pastadan en çok pay alan ilçe olan Mamak'ta binlerce yeni konut yükseliyor. İlçe genelinde yapmış olduğu kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri ile vatandaşların konut ihtiyacını her geçen gün azaltan Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm ile kamulaştırılan alanlara yeni konutlar yapmaya devam ediyor. Toki ile birlikte Gülseren ve Anayurt Mahallelerinde 5450 konuttan oluşan yeni bir semt daha yükseliyor. Hak sahiplerinin yüzde 78 i ile anlaşma sağlanılan proje kapsamında yapımı devam eden '2000 bin konuttan 688'i teslim aşamasına geldi. Kalan 1312 konutun da inşaatı hızla devam ediyor. 


1219 konut yolda İlçenin birçok açıdan kalkınması adına dönüşümün önemine dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yükselen konutların beraberinde yeni bir kültürü de getireceğini söyledi. Akgül, "İlçemizin vitrini konumunda olan yerlerde yükselen modern binaları görmek bizleri mutlu ediyor. 440 bin metrekare alana sahip projemizin yüzde 2l'i konut, yüzde 79'u yeşil alan olacak şekilde yeşile büyük önem veriyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri ilçemize yeni fırsatlar sunarken, Mamak'ın hem ekonomisi hem de silüeti de değişecek. Proje kapsamında mahallemize 3 adet cami, 2 adet okul, 3 adet ticaret merkezi,1 adet sağlık tesisi, 2 adet sosyo-kültürel tesis ve ilçe emniyet müdürlüğü kazandıracağız. Mahalle konseptinde meydanların yapılacağı 3.etap kapsammda,1219 konut, 2 adet ticaret merkezi, 1 adet caminin ihalesi de bu ay içinde gerçekleştirilecek" dedi. 


Milliyet Ankara


Geri Dön