26 / 04 / 2024

Mamak'ta 3 bin 500 kişi tapusuna kavuştu!

Mamak'ta 3 bin 500 kişi tapusuna kavuştu!

Mamak'ta 3 bin 500 kişi tapusuna kavuştu. 3 bin 500 kişi tapusuna kavuştu Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Şahapgürler Mahallesindeki 3 bin 500 vatandaşı imarlı tapusuna kavuşturdu.



MAMAK'IN imar sorununu birer birer çözen Mamak Belediyesi, Şahapgürler Mahallesinin 10 yıllık tapu mülkiyet sorununu da sonuca kavuşturdu. Şahapgürler Mahallesinde gerçekleşen tapu dağıtım törenine Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkam Muhammed Abdullah Özer, Meclis 2. Başkanvekili Ali Aydın, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlaıjsatıldı^'Törende.sembolik olarak 22 vatandaşa tapujarı, Akgül tarafuıdan verildi. Mahalle'nin'imarsorunuııu. çözmek için sabırla çalıştıklarım kaydeden Akgül, "Seçim öncesinde burada bir toplantı yaptık, söz verdik, halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın gayreti içinde olduk" şeklinde konuştu. 


YOL AÇIM ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ 


İmar sorununun çözülmesiyle Şahapgürler'den Doğukent Caddesi'ne anayol açılacağım belirten Akgülk "Ankara Büyükşehir Belediyemizle görüşmelerimizi gerçekleştirerek kış mevsimi gelmesine rağmen yol açım çalışmasına başlamaya niyetliyiz. Bu gelişim mahallemize de ivme kazandıracak" diye konuştu. Akgül vatandaşların eski tapu ve nüfus cüzdanları ile birlikte hiçbir harç masrafı ödemeksizin yeni tapularım alabileceklerim söyledi. 



1 MİLYON METREKARELİK İMAR PLANI 


1 milyon 287 bin 477 metrgka^lik alanda uygulanan imar planının 42 dönümü eğitim alanı, 62 dönümü sosyo-kül$jpI tesis alanı, 5 biri" metrekaresi spor alam, 9,5 dönümü dini tesis alam 10 dönümü kreş alam, 718 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Yapılan çalışmalar hakkında mahalleliye bilgi veren Akgül, yapılan imar değişikliğiyle aydınlatmadan kanalizasyona, yol açımından temizliğe kadar alt ve üst yapı gibi sorunların çözüme kavuşacağını kaydetti. Toplantı vatandaşların soruları ve tapu teslimiyle sona erdi. 


Akşam Ankara


Geri Dön