16 / 04 / 2024

Mamak'ta değişim rüzgarı esiyor!

Mamak'ta değişim rüzgarı esiyor!

Ankara Mamak Belediyesi'nin hazırladığı ve de Ankara Mamak'ın büyük bölümünü kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgenin en büyük sorunlarından biri olan gecekonduların yerine modern konutlar yükseliyor.



Ankara'nın en büyük ilçelerinden biri olan Mamak'ta tam manasıyla bir değişim rüzgarı esiyor. Mamak Belediyesi'nin hazırladığı ve Mamak'ın büyük bölümünü kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgenin en büyük sorunlarından biri olan gecekonduların yerine modern konutlar yükseliyor. Ayrıca yine Mamak Belediyesi öncülüğünde çalışmaları devam eden ve bölgeyi çekim merkezi haline getirecek hastane ve üniversite yatırımları da bu dönüşüme öncülük edecek yatırımlar arasında yer alıyor. Doğrudan Mamak Belediyesi tarafından yapılan aile merkezleri, bilgi evleri, gençlik merkezleri, kapalı pazarlar ve spor salonları da bölgede yaşanan dönüşümün sosyal boyutunu destekliyor. 


İşte Mamak'ı baştan sona değiştiren ve Mamak'ı Ankara'da yükselen yıldız haline getiren o yatırımlar. 


MAMAK'TA İLK KEZ: HASTANE VE ÜNİVERSİTE" 


Bölgedeki dönüşümüle birlikte planlanan ve en büyük yatırımlar arasında olan ilk devlet hastanesi Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün yoğun gayretleri sonucunda Yeşilbayır Mahallesi'nde Samsun Yolu kenarına yapılacak. Kayaş pazaryerinde düzenlenen halk iftarında müjdeyi veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül 200 yataklı devlet hastanesinde bütün çalışmaların tamamlandığı ve temelinin yakında atılacağı müjdesini verdi. Mamak Belediyesi, Sağlık Bilimleri İleri Teknoloji Araştırma Vakfı ile birlikte Türkiye'nin ilk kök hücre araştırma üzerine kurulacak merkezi olan Mamak Sağlık ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün protokolünü imzaladı. İlk olarak araştırma laboratuarları yapılacak olan enstitünün 2017 yılının başında bütün birimleriyle tamamlanması hedefleniyor. 


Merkezde öğrenci ve eğitimci kadrosuyla toplam 4 binden fazla kişi çalışacak. Mamak Sağlık ve İleri teknoloji Enstitüsü için Mamak Belediyesi gerekli arazi ve altyapı çalışmalarında destek veriyor.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MAMAK'TA 


Mamak Belediyesi son derce engebeli arazisine rağmen Büyükşehirle birlikte Mamak'ta dünyanın en büyük kentsel dönüşümünü Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesiyle gerçekleştiriyor. 8 Milyon 500 bin metrekarelik bir alanda yapımı devam eden ve her geçen gün yeni konutların yükseldiği Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde 50 bin konut, 500 iş merkezi, rekreasyon alanları bulunuyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi dışında yapımı büyük ölçüde tamamlanan diğer kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri de şunlar: Durali Alıç Kentsel Dönüşüm Projesi, Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi, Altıağaç-KaraağaçHüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi, Yatıkmusluk-Altınevler Kentsel Dönüşüm Projesi. 


SPOR YATIRIMLARI GÖZ DOLDURUYOR 


Mamak Belediyesi ilçede daha önce yapılmayan ancak ihtiyacı hissedilen son derece büyük spor yatırımlarını tamamlayarak Mamaklıların hizmetine sundu. Aynı zamanda Mamak'ta ilk olma özelliği taşıyan bu büyük spor yatırımlarıyla hem gençler spora teşvik ediliyor hem de çok büyük organizasyonlara Mamak ev sahipliği yapabiliyor. 

16 bin metrekarede kurulan Mamak Kapalı Spor Salonu, 15 bin metrekarede kurulan Mamak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, 25 bin 700 metrekare üzerine kurulan Mamak Şehir Stadı Mamak'ta ilk defa yapılan büyük yatırımlardan. 


SOSYAL DÖNÜŞÜMDE İHMAL EDİLMİYOR 


Mamak Belediyesi her alanda estirdiği dönüşüm rüzgarını sosyal alana da yansıtıyor. 

Kurulan aile merkezleri, bilgi evleri, gençlik merkezlerinde kadın, çocuk ve gençlere yönelik birçok kurs ve organizasyon düzenleniyor. 

Yeni açılan ve yapımı devam eden yeni merkezler Mamaklı kadın, çocuk ve gençlerin en gözde mekanlarından oldu. 


Ankara Gündem


Geri Dön