24 / 04 / 2024

Mamak'ta emlak piyasası canlandı!

Mamak'ta emlak piyasası canlandı!

MAMAK Emlakçılar Derneği Başkanı Ali Alakınk ve yönetim kurulu üyeleri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'u makamında ziyaret etti.Alakınk, yatırımların hayata geçmesiyle birlikte bu yıl bu rakamın 20'e ulaştığını söyledi.



Mamak'ta tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımların emlak sektörünü ciddi anlamda canlandırdığını kaydeden Alakınk, Akgül'e teşekkür etti. Mamak'ta geçtiğimiz yıl aylık ortalama 10-15 civarında konut sattıklarını belirten Alakınk, yatırımların hayata geçmesiyle birlikte bu yıl bu rakamın 20'e ulaştığını söyledi. 

Yatırım yapanlar sanslı Hızlanan kentsel dönüşüm projelerinin ilçeye ilgiyi arttırdığını aktaran Akgul, "Kentseldönüşüm, gayrimenkul sektörünün hareketliliğini artırırken fiyat artışlannı da önemli derecede etkiledi. Politikalarımızı, ilçenin değerinin artması doğrultusunda oluşturduk. İlçede neredeyse adım başı inşaat var. Mamak'a yatının yapanlar şanslı. Mamak çarpık yapılaşmanın en bilinen örneği iken, bugün gayrimenkul fiyatları açısından çevre ilçelerin en pahalısı haline geldi" dedi. 

Belediye tarafından yapılan yatırımların emlak piyasasına ciddi katkı sağladığını kaydeden Mamak Emlakçılar Demeği Başkanı Ali Alakınk, "Kapalı Spor Salonu, yüzme havuzu, şehir stadı, kentsel dönüşümler, üniversite alanı gibi yatırımlar Mamak'a olan ilgiyi arttırdı. 

Eskiden daire satacak müşteri arardık. Alıcı artık kendi geliyor" dedi. 

BELEDİYE tarafından yapılan yatırımların emlak piyasasına ciddi katkı sağladığını kaydeden Mamak Emlakçılar Derneği Başkanı Alı Alakırık, "Kapalı Spor Salonu, yüzme havuzu, sehlr stadı, kentsel dönüşümler, üniversite alanı gibi yatırımlar Mamak'a olan ilgiyi arttırdı. Eskiden daire satacak müşteri arardık. Alıcı artık kendi geliyor" dedi. Mamak'ta İnşaat ve emlak sektörünün hızla geliştiğine dikkat çeken Akgul, Mamak hem konut bölgesi hem de ticaret bölgesi olarak cazip bir ilce haline geldi dedi. 

Mamak'ın yatırımcılar Icin cazip olmasının nedenlerinden birinin de sosyal donatı alanları ve ulaşım olduğunu kaydeden Akgul, yatırımlarımızın hemen hemen hepsinde sosyo-külturel tesislere yer verdik. Bunun yanı sıra yeni acılan yollarımızla şehirleşmeyi hızlandırdık. Böylece nüfus, ekonomi ve istihdamda da artış yasandı" dedi. 


Star Ankara


Geri Dön