19 / 04 / 2024

Mamak'ta gecekondu çöktü!

Mamak'ta gecekondu çöktü!

Mamak Ege Mahallesi Özbilgin Caddesi’nde bulunan bir gecekondu, içinde 3 kişinin bulunduğu sırada yaşanan toprak kayması nedeniyle çöktü. Çevredeki gecekondularda da derin çatlaklar oluştu.




Mamak Ege Mahallesi Özbilgin Caddesi’nde bulunan bir gecekondu, içinde 3 kişinin bulunduğu sırada yaşanan toprak kayması nedeniyle çöktü.


Çevrede bulunan gecekondularda da derin çatlaklar oluştu. Mamak Belediyesi ekipleri, gecekonduları ‘can güvenliği’ gerekçesiyle tahliye etmeye başladı. Mağdurların eşyaları, geçici olarak kalabileceklerini belirttikleri adreslere belediye ekipleri tarafından taşındı. Kalıcı olarak yerleşebilecekleri bir eve sahip olmadıklarını belirten vatandaşlar, “Tapumuz olmasa da canımız var” diyerek duruma tepki gösterdi. 


EV BAŞIMA YIKILDI


35 yıldır aynı adreste yaşadıklarını belirten İsmail Doğan, gecekondularının 12 Şubat gecesi aniden çöktüğünü söyledi. Olay anında evde 3 kişi olduklarını belirten Doğan, ”Önceden çatlaklar oluyordu ancak tehlike bu boyuta gelmemişti. Cuma gecesi üç kişi içerisindeyken ev çöktü. Allahtan hiçbirimiz yaralanmadık. Şimdi ne yapacağımız konusunda hiçbir fikrimiz yok. Yetkililerin hayatımızı kalıcı olarak devam ettirebileceğimiz yer konusunda yardımını bekliyoruz” dedi.


‘ELEKTRİK VE SU BAĞLI EVLER KAÇAK DEĞİL’


Yaşadığı gecekonduda büyük çatlaklar oluşan Satılmış Şirin, ”Gidecek hiçbir yerimiz yok, mecburen burüda kalıyoruz. Sığınabilecek bir yerimiz olsa böyle bir evde oturmayı tercih etmezdik, tedirginlik içinde sıranın bize gelmesini bekliyoruz” dedi. Gecekonduların neden çöktüğünün tespit edilemediğini kaydeden Nurgün Salman ise yetkililerin yaşadıkları soruna ilgiyi göstermediğini savunarak şunları söyledi: “Hangi yetkiliye ulaştıysak, geri dönüş alamadık. Kimse buradaki riski düşünmüyor. Her gün bir evde derin çatlaklar oluşuyor, başımıza yıkılıyor. Tapumuz yok ama elektrik su hattımız bağlı, bizler burada kaçak bir iş yapmıyoruz. Buradaki gecekondu sakinlerinin tapuları olmasa da canı var, birilerinin maddi güçlükler yaşayan bu insanlara yardımcı olması gerekiyor.”


MAMAK BELEDİYESİ: YARDIM SAĞLANACAK


Mamak Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre evleri büyük çapta hasar gören vatandaşların bütün eşyaları belediyeye bağlı ekipler tarafından geçici olarak kalacakları adreslere taşındı. Belediye yetkilileri, uzun vadede ev bulamayan mağdurların muhtaçlık durumunda olmaları halinde yardım sağlanacağını kaydetti.


Hürriyet Ankara




Geri Dön