20 / 04 / 2024

Mamak'ta heyelan korkusu sürüyor!

Mamak'ta heyelan korkusu sürüyor!

10 gün önce çökme tehlikesi nedeniyle iki binanın yıkıldığı mahallede bir apartman daha tehlikeyle karşı karşıya... Bina sakinleri, daha önce güçlendirme yapılan yerlerin çatladığını söylüyor



10 gün önce çökme tehlikesi nedeniyle iki binanın yıkıldığı Cengizhan Mahallesi 868. Sokak’ta bu kez de Canlar Apartmanı tehlike ile karşı karşıya kaldı. Bina sakinleri, daha önce güçlendirme yapılan yerlerin yıkımla beraber çatladığını dile getirerek, “Korkuyoruz” dedi.


Ankara'nın Mamak ilçesi Cengizhan Mahallesi 868. Sokak’ta, iki yıl önce başlayan heyelan, etkisini sürdürerek, bölge sakinlerini korkutmaya devam ediyor. 


2012 ve 2013’te meydana gelen kaymalardan dolayı 3 numaralı Canlar Apartmanı, 5 numaralı apartman ve 7 numaralı Ata Apartmanı zarar görmüştü. 


10 gün önce ise boş olan 5 numaralı apartman istinat duvarıyla birlikte önündeki apartmana yaslanmıştı. Yıkılma tehlikesi bulunan 5 numaralı apartman ile birlikte vatandaşların tahliye edildiği Ata Apartmanı Mamak Belediyesi tarafından yıkılmıştı. İki binanın yıkımının ardından  Ankara  Hürriyet’i arayan 3 numaralı Canlar Apartmanı’nın sakinleri, daha önce Mamak Belediyesi’nin güçlendirdiği binalarında yeniden derin çatlaklar oluştuğunu açıkladı.


APARTMAN HER AN ÇÖKEBİLİR


Apartman sakini Ercan Tuncer, binada pabuç diye adlandırılan bölgelerde ve daha önce güçlendirme yapılan kısımlarda bir takım çatlaklar oluştuğunu öne sürerek, şöyle konuştu:


“Yan tarafta yıkım yapılırken sabah 9’da binayı terk edip akşam 21.00’de evlerimize geri giriyoruz. Gece bizim binanın çöküp çökmeyeceğini nereden biliyorlar. Herhangi bir önlem yok. Ne yapacağımızı söyleyen, bize yol gösteren biri yok. Kira yardımı denildi ancak herhangi bir açıklama yapılmadı. Binamızda daha önce güçlendirme yaptığımız yerlerde çatlaklar yaşanması bizi korkutuyor. Otopark kısmında, istinat duvarında ve pabuç diye adlandırılan yerlerdeki çatlaklar, geçen hafta yapılan yıkımların ardından meydana geldi. İstinat duvarının alt kısmında da çamur akan ıslak bir bölge var.”



Hürriyet




Geri Dön