28 / 03 / 2024

Mamak'ta imar hakkı 4'e katlandı!

Mamak'ta imar hakkı 4'e katlandı!

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı çizgiyi devam ettiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel yenileme çalışmalarının yapılacağı alanlarda mahalle sakinlerini doğrudan bilgilendiriyor...



Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı çizgiyi devam ettiren Mamak Belediye Başkanı'Mesut Akgül, vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel yenileme çalışmalarının yapılacağı alanlarda vatandaşları doğrudan bilgilendiriyor. 


KENTSEL yenileme çalışmaları öncesinde vatandaşları dinleyerek fikirlerini alan ve gerekli çalışmalan vatandaşların istekleri doğrultusunda şekillendiren Akgül, Mutlu Mahallesinde yapılacak olan yenileme çalışması öncesinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. İmar planında ortaya çıkan son değişiklikler hakkında Mutlu Mahallesi sakinlerini en yetkin ağızdan bilgilendiren Akgül, "Bu bölgeden imar plam geçince hemen mahalle sakinleri arasında kasıtlı olarak bir takım söylemler çıkartıldı. Bu söylemler doğrudan sizlerin mağdur edileceği yönünde.

Ancak ben göreve geldiğim günden itibaren hiçbir şekilde Mamaklıları mağdur edecek hiçbir projeye imza atmadım atmam da" dedi. 


Daha da kazançlısınız 


Hak sahiplerinin hiçbir şekilde mağdur edilmediğinin altını özellikle çizen Akgül, "Büyükşehir Belediyesi ¦ ile yaptığım şahsi ve ısrarlı çalışmalar sonucunda hazırladığımız imar planlarını geçirdik. Planın son şekliyle sizler yeni haklar kazanıyorsunuz. 0,50 olan emsal değerini artırarak 2 emsal verdik buraya. Bu demektir ki inşaat hakkı 100 metreden 400 metreye çıkıyor. Yani şu an elinizde olan arsa payının kullanılan emsalin dört katı size bir hak sağlamış oluyoruz" ifadesini kullandı. 

Hak sahipleri memnun Bilgilendirme toplantısına gelen vatandaşlar kafalarındaki sorulan tek tek sorarak tereddütlerini giderdi. Bölgenin yeni imar planı ile vatandaşların güvenlikli, sosyal donatı ve yeşil alanlan bulunan site tarzı modern bir hayata geçeceklerini dile getiren Akgül kasıtlı olarak çıkarılan dedikodulara itibar edilmemesini istedi. 


TOPLANTIYA Ak Parti Mamak İlce Başkanı Muhammet Abdullah özer, Mamak Belediyesi Başkan Vekili Erdal Ak, Belediye Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve hak sahibi vatandaşlar katıldı. Mutlu Mahallesl'nde imar değişikliği yapılan kısım 110 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor ve alan üzerinde 310 hak sahibi vatandaş bulunuyor. 


Star Ankara 


Geri Dön