29 / 03 / 2024

Mamak'ta kentsel dönüşüm kapsamında 761 gecekondu yıkıldı!

Mamak'ta kentsel dönüşüm kapsamında 761 gecekondu yıkıldı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahalleleri sakinleriyle buluştu. Yüzde 38’i yatırıma ayrılan bir bütçeyle ilçeye hizmet ettiklerinin söyleyen Akgül, "İlçenin silüetini de ekonomisini de değiştirmeye kararlıyız." dedi.




Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahalleleri sakinleriyle buluştu. Yaptıkları ekonomik düzenlemelerle beş yılın sonunda 210 milyonluk, yüzde 38’i yatırıma ayrılan bir bütçeyle ilçeye hizmet ettiklerinin altını çizen Akgül, "İlçenin silüetini de ekonomisini de değiştirmeye kararlıyız." dedi. 


Kentsel dönüşümün gerekliliğine vurgu yapan Akgül, anlaşmaların yüzde 82 oranında sağlandığını belirterek, "Altıağaç ve Karaağaç mahallelerimizde yüzde doksan civarında yıkımlarımız tamamlandı, Hüseyingazi mahallemizde de yıkımlar devam ediyor. Yıkımlarımızın startını verdiğimiz Eylül ayından itibaren 761 gecekondu yıkıldı." diye konuştu.


"KONUT DEĞİL YAŞAM ALANI"


574 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamında 1430 gecekondu ve 1750 hak sahibi bulunuyor. Yüzde 57’si yeşil alana yüzde 21’i konut alanına ve yüzde 22’si ise imar yolları ve sosyal donatılara ayrılan proje kapsamında 5 bin 8 yüz 50 konut üretilecek. 2+1’den 4+1’e olmak üzere 5 çeşit konut tipi bulunan projeyle 3 adet okul, 2 adet ticaret merkezi, 2 adet sosyo-kültürel tesis, 3 adet cami, geniş yeşil alanlar, spor alanları, ortak yaşam alanları, açık otopark alanları kazandırılacak.



Beyaz Gazete


Geri Dön