26 / 04 / 2024

Mamak'ta Kentsel Dönüşüm Paneli düzenlendi!

Mamak'ta Kentsel Dönüşüm Paneli düzenlendi!

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kamu Denetimi Araştırma Derneği'nce düzenlenen "Yerel Seçimler Öncesi Türkiye'de Kent Yönetimi" konulu panele katıldı. Panelde Mamak'ta uygulanan kentsel dönüşüm projeleri anlatıldı..



MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kamu Denetimi Araştırma Derneği'nce düzenlenen "Yerel Seçimler Öncesi Türkiye'de Kent Yönetimi" konulu panele katıldı. 


Panelde konuşmacı olarak yer alan Akgül, kent yönetimi ve kentsel dönüşüm projelerinin Türkiye'de çok tartışıldığını kaydederek, Mamak'ta uyguladıkları kentsel dönüşüm projelerini anlattı. 


Türkiye'de yıllardır konuşulan kent yönetiminin şehircilik, planlama ve şehirlerin oluşumu açısından akışına bırakıldığını ve bu yüzden çarpık yapılaşmanın oluştuğunu kaydeden Akgül, kentsel dönüşüm projeleriyle bu soruna da çözüm üretilmeye başlandığını söyledi Akgül, "Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projeleri ilçemizde hızla devam ediyor. Model olmasının sebebi yüzde 21'i konut alanı, yüzde 79'u yeşil alan ve sosyal donatı alanı. Dönüşüm istihdam ve büyümeyi de beraberinde getirecek" dedi.



Hürriyet Ankara



Geri Dön