23 / 04 / 2024

Mamak'ta kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Mamak'ta kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Mamak Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak ve vatandaşlara minimum maliyetle daha güvenli ve modern dairelerde yaşamalarına imkân sağlamak amacıyla Türkiye İş Bankası île kentsel dönüşüm konut kredisi protokolüne imza attı.



MAMAK Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleşen protokol törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir, Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü Bireysel Krediler Bölümü Müdürü Recep Haki, belediye ve banka yetkilileri katıldı.

Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi pilot proje seçilerek gerçekleşecek uygulama kapsamında hak sahiplerinin daha uygun faizli kredi kullanabilmesini amaçlayan protokol, Akgül ve Haki tarafından imzalandı. Protokolle vatandaşlara yardım etmenin yanı sıra fedakarlık da yaptıklarının altını çizen Akgül, kredi desteğinin dönüşüm çalışmaları anlamında vatandaşlara çok önemli katkı ve motivasyon aracı olacağına dikkat çekti. Kredilendirme modeliyle hak sahiplerine, yapılarının tamamlanması aşamasına kadar süresiz vadeli ve mevcut kredi koşullarından daha ucuz finansman imkânı sağlanacak. 

Hem bina hem daire dönüşecek Kentsel dönüşümün Mamak'ın değerine değer kattığını kaydeden Akgül, "Hükümetimizin kentsel dönüşüm projeleri için kararlılığını biliyoruz. Bizde Mamak Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projelerimize tüm hızıyla farklı yöntemler kullanarak devam ediyoruz. Anayurt-Gülseren Kentsel Yenileme projemiz hızla ilerleyen bir proje. 5450 konuttan oluşan proje kapsamında hak sahiplerinin yüzde 78'i ile anlaşma sağlanıldı. Yapımı devam eden 2000 bin konuttan700'ü teslim aşamasına geldi. Kalan 1312 konutun da inşaatı hızla devam ediyor. 

Mahalle konseptinde meydanların yapılacağı 3.etap kapsamında, 1219 konut, 2 adet ticaret merkezi,1 adet cami'nin ihalesini de bu ay içinde gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız proje kapsamında kalan borçlarını ödemek için kredi kullanmış olacak. 

Vatandaşımıza yardım için her bankanın farklı faiz oranları var. 

Amacımız kentsel dönüşümde vatandaşımıza ekonomik anlamda katkı sunarak çok hızlı bir şekilde bu dönüşüm sağlamak" dedi. Akgül, söz konusu sistemle binaları hızlı bir şekilde dönüştüreceklerini vurgulayarak, "İnsanın hem binasının hem de dairesinin dönüşümünü yapacağız" dedi. 

En uygun finansman modeli Kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşların güvenli yapılarda hayatlarını sürdürmelerinin esas alındığını kaydeden İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Haki de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçedeki vatandaşların ihtiyaç duyacakları finansmanı sağlamaktan ve vatandaşların güvenli yapılara kavuşması için gereken desteği vermekten memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Haki, "Vatandaşlar için en doğru dönüşümün yoğunluğu artıran, en yüksek emsal bedelleriyle, yeni yaşam alanlarıyla, depreme dayanıklı binalarla kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinin en yüksek hacimde hayata geçiren Mamak Belediyesi ile bu çorbada tuzumuz olduğu için çok mutluyuz. En uygun finansman modelini uygulayacağız. Mamak Belediyesi böyle bir dönüşümü getirdiği için biz de çok mutluyuz" dedi. 



Ticari Hayat 


Geri Dön