19 / 04 / 2024

Mamak'ta kentsel dönüşümle parklar yenileniyor!

Mamak'ta kentsel dönüşümle parklar yenileniyor!

Mamak' ta kentsel dönüşümün bir yönüyle de yeşile dönüşüm olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, Hazırladığımız kentsel dönüşüm projelerinin büyük bölümü yeşil alanlardan oluşuyor...



TOPLAMDA 300'den fazla parkın bulunduğu Mamak'ta, her yıl yeni yapılan parklar hizmete sunuluyor. Mamak'ta kentsel dönüşümün bir yönüyle de yeşile dönüşüm olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Hazırladığımız kentsel dönüşüm projelerinin büyük bölümü yeşil alanlardan oluşuyor. Yeşil alanlar ve parklar bir şehrin can damarıdır" dedi.


DÖNÜŞÜN GERÇEKLEŞTİRİLDİ 


Mamak Belediyesi vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alıyor. 

Vatandaş talepleri dikkate alınarak yapılan parklardan biri de Kıbrısköyü Park ve Piknik Alanı. 8 dönümlük bir arazi üzerine kurulan parkta dönüşüm gerçekleştirilmeden önce bölge adeta madde bağımlılarının ve alkoliklerin mekanı haline gelmişti. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar doğrudan Mamak Belediyesi'ne başvurarak çamlık olan bölgenin parka çevrilmesini talep etti. Gerekli incelemelerin ardından bölge başta Kıbrısköy olmak üzere tüm Başkentlilere hizmet eden büyük bir parka dönüştürüldü. 


Sabah Ankara 




Geri Dön