25 / 04 / 2024

Mamak'ta metruk evler yıkılıyor!

Mamak'ta metruk evler yıkılıyor!

Ankara Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terkedilmiş binaları da kent estetiğini sağlamak için yıkıyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekip her gün bölge taraması yapıyor...




Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı harita mühendisi, yapı denetim amiri ve inşaat teknikerinden oluşan ekipçe her gün bölge taramaları gerçekleştirilirken, vatandaş şikâyetleri değerlendirilip yasal zemin oluşturularak bu yıl içinde 298 sahipsiz virane ve 63 adet kaçak yapının tespiti gerçekleşti. Tespit edilen virane yapıların 217'si, kaçak yapıların da 23 tanesinin yıkımı gerçekleşti. 


Mamak'ta görselliğe ve huzura büyük önem verdiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kanunlar çerçevesinde hareket ederek bu tip tehlike arz eden binaların yıkımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Mamak'ın, şehircilik anlayışına ters düşen ve çevre kirliliğine sebep olan yıkıntılardan temizlendiğini belirten Akgül, yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiklerini kaydetti. Terk edilmiş yapıların uçucu madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanıldığını belirten Akgül, "İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Vatandaşımızın huzurunu ön planda tutuyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, çevrelerinde bu tür binalar varsa bize ulaşmalarıdır. Bu tip tehlike oluşturan binaların bulunduğu mahallelerimizi gerekli yasal işlemlerden sonra temizlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.


Cihan


Geri Dön