29 / 03 / 2024

Mamak’ta örnek sokak çalışması başladı!

Mamak’ta örnek sokak çalışması başladı!

Ankara Mamak Belediyesi başlattığı örnek sokak çalışmalarını uygulamaya koydu. 600 metre uzunluğunda Mamak Çarşı içinde başlanan yenileme ve düzenleme çalışmaları en çok cadde üzerinde bulunan esnafı memnun etti....



Caddede yapılacak düzenlemenin hem çarşı içine estetik bir görünüm kazandıracağını hem de çarşı içinin daha düzenli bir hale geleceğini anlatan Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Örnek sokak çalışmalarını Mamak’ın farklı noktalarında uygulamaya başladık. Kent estetiğine büyük önem veriyoruz. Yeni bir kimlik kazandıracağımız cadde ve sokaklar vatandaşlar tarafından beğeniyle ve memnuniyetle karşılanıyor.” dedi. 


ESNAF MEMNUN


Fiziki etkenler nedeniyle çöken, kırılan ya da bozuk durumda olan sokaklarda eski asfalt sökülerek yerine ham maddesi klinker olan yer döşemesi uygulanıyor. İlçeye özel bir prestij kazandıracak örnek sokaklarda ayrıca dekoratif süs aydınlatmaları kullanılacak. Mamak Çarşı içinde bulunan esnaflar, “Mamak Çarşı için gerekli olan bir düzenlemeydi. Çarşı içi estetik bir görünüme kavuşacak hem bizim için hem de vatandaşlarımız için çok daha kullanışlı bir hale gelecek. Burası Mamak’ın merkez noktalarından birisi, böyle bir düzenleme gerekliydi. Başkanımıza çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.” diye konuştu.


Sabah


Geri Dön