18 / 04 / 2024

Mamak'taki metruk binalar yıkılıyor!

Mamak'taki metruk binalar yıkılıyor!

Mamak Belediyesi ekipleri ilçede görüntü kirliliğine neden olan, kimliği belirsiz kişilerce kötü amaçlı kullanılarak çevreyi ciddi derecede rahatsız eden yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaları yıkıyor.




Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkıyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı harita mühendisi, yapı denetim amiri ve inşaat teknikerinden oluşan ekip, ilçede görüntü kirliliğine neden olan, kimliği belirsiz kişilerce kötü amaçlı kullanılarak çevreyi ciddi derecede rahatsız eden yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaları yıkıyor. 

Vatandaş şikâyetlerinin yanı sıra her gün bölge taraması gerçekleştiren ekip, yasal zemin oluşturulmasının ardından yıkımları gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl 280 sahipsiz virane ve kaçak yapının yıkıldığı Mamak'ta, Ocak ayından bu yana 201 kaçak yapı tespit edilerek 187 tanesi yıkıldı. Kanunlar çerçevesinde hareket edilerek tehlike arz eden binaların yıkımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak'ta görselliğe ve huzura büyük önem verdiklerini söyledi. Mamak'ın, şehircilik anlayışına ters düşen ve çevre kirliliğine sebep olan yıkıntılardan temizlendiğini belirten Akgül, yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiklerini kaydetti. 


Milliyet Ankara


Geri Dön