29 / 03 / 2024

Mamak'taki TOKİ kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

Mamak'taki TOKİ kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

Mamak Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Gülseren ve Anayurt Mahalleleri’nde uyguladığı kentsel yenileme projesi kapsamında 353 konut kura ile sahiplerini buldu.



Mamak Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  işbirliği ile Gülseren ve Anayurt Mahalleleri’nde uyguladığı kentsel yenileme projesi kapsamında 353 konut kura ile sahiplerini buldu. Türkiye’de ilk defa bir kentsel dönüşüm projesinde bu kadar kısa bir sürede anlaşmaların gerçekleşerek, konutların tamamlandığını kaydeden Akgül, rekor bir sürede teslim aşamasına gelindiğini belirterek zoru başardık dedi.4 etaptan oluşan proje kapsamında 1. ve 2. etaplarda 2 bin konutun yapımı hızla devam ederken, 3. etap kapsamında 1200 konutun daha ihalesi gerçekleşti. İkinci etap konutlarının kura çekimini bu yılın sonu veya 2016 yılının başında yapmayı planladıklarını belirten Akgül, “Önümüzdeki yıl bahar ayında geriye kalan 1200 konutun kura çekimini gerçekleştirip, vatandaşlarımızı ikamet ettireceğiz” dedi.

İlk kurayı çeken Akgül, ev sahiplerine güle güle oturun diyerek yeni yuvalarında sağlıklı bir yaşam diledi. Yeni dairelerinde yeni hayatlarına başlayacak olmanın heyecanını yaşayan daire sahiplerinden Habibe Beşcan, “Babadan kalma bir arsaydı. Yıllardır bekledim. Çok mutluyum” dedi. 40 yıldır bu anı beklediğini belirten Mustafa Yılmaz da, “Kuramı çektim 13. kat çıktı. Bekliyordum, Başkanımıza inanıyordum, çok mutluyum” diye konuştu. Yeni evine biran önce taşınmak istediğini belirten İhsaniye Çapanoğlu da, “Ben burada doğdum, büyüdüm. Annemin şansına kura çektim 8. kat çıktı. Bize bu mutluluğu yaşatan Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Mamak Belediyesi Prof Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, Ak Parti  Ankara  Milletvekili adayları, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Toplamda 5450 konuttan oluşan proje kapsamında hak sahiplerinin yüzde sekseni ile anlaşma sağlandığını belirten Akgül, ilçenin birçok açıdan kalkınması adına dönüşümün önemine dikkat çekti. Konutların iki, üç ay süre içerisinde teslim edileceğinin altını çizen Akgül, zemin katların kuraya dahil edilmediğini söyledi. 


Anayurt 


Geri Dön