20 / 04 / 2024

Manavgat Belediyesi ilçeye yatırımlarını sürdüyor!

Manavgat Belediyesi ilçeye yatırımlarını sürdüyor!

Manavgat Belediyesi, ilçede yatırımlarını sürdürüyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve ekibi, ilçenin modern bir görüntüye kavuşması için çalışmalarına hız verdi.



Manavgat Belediyesi, ilçede yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve çalışma arkadaşları, kentte "İlkleri" gerçekleştirerek hizmet etmeyi sürdürüyor. Manavgat Belediyesi'nin son projesi daha şimdiden beğeni kazanıp, kente artı sağlayacağını gösteriyor. 'Nehirden Denize' Projesi, Başkan Şükrü Sözen ve ekibi tarafından açıklandı. Bu proje ile tarihinde ilk kez, ücretsiz nehir seyahatiyle, Manavgat halkını denizle, ırmak kıyısındaki otellerde konaklayan turistleri de kentle buluşturacak. Projenin hayata geçirilmesi için hizmet protokolü imzalandı. 8.5 kilometrelik nehir güzergahında vardiyalı olarak iki adet bot tekne, yolcu transferini sağlayacak. Protokol imza töreninde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Kentten denize gidenler, hem de denizden, otellerden kente gelenler ulaşım ihtiyacını karşıla- ma yanında, Manavgat'ın en güzel seyirlik güzergahı olan nehir boyunda ücretsiz olarak güzel bir yolculuk yapacaklar. Sahilde konaklayan turistler, bu seçeneğin sunduğu cazibeyle, otellerinden çıkıp kente gelecek ve Manavgat esnafından alışveriş yaparak yerel ekonominin yükselmesine daha çok pay vereceklerdir. Bu ve diğer kent için cazibe projelerimiz her şey dahil sistemde otellere kapanan turistlerin kent yaşamına da katılımlarını sağlanacak" dedi. 


116 ÇOCUK SÜNNET OLACAK 

Manavgat Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştireceği Toplu Sünnet Şöleni için geri sayım başladı. Bu yıl için Manavgat Belediyesi'ne kayıtlarını yaptıran 116 çocuğun sünnet işlemleri devam ediyor. Aileleri ile birlikte hastanelerde ağırlanan sünnet çocukları, bu çok heyecanlı ve mutlu günlerini Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile paylaştı. Başkan Sözen, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz toplu sünnet törenimize bu yıl 116 çocuğumuz müracaat etmiş. Amacımız onların bu mutlu günlerinde karınca kararınca yanlarında olmaktır. Bu gün sağlıklı ortamlarda çocuklarımızın sünnetlerini yaptırdık. 4 Eylül'de de çocuklarımızın bu anlarını ömür boyu hatırlamaları için çeşitli etkinlik ve aktiviteler düzenleyeceğiz" dedi. Manavgat Belediyesi'nin Side'de yapımına devam ettiği Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi binasının tadilat işleri hızla ilerliyor. Merkezin inşaatının tamamlanarak Ekim ya da Kasım ayı içinde faaliyete açılacağı belirtildi. Merkez, Çocuk Bakım Evi-Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi olarak iki farklı konseptten oluşacak. Çocuk Bakım Evi-Kreş bölümü 3-4 ve 5 yaş grubu sınıflarından oluşacak. İkinci konsept olan Çocuk Kültür Merkezi'nde ise ilkokul düzeyinde eğitim gören çocukların gelişimlerine ve eğitimlerine destek olunacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kreş ve çocuk kültür merkezi projesiyle bir büyük sosyal yatır��mı daha gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi. 


KUMKÖY'E MODERN PARK 

Manavgat Belediyesi'nden turizmin can damarı Kumköy'e modern park. Başkan Sözen, parkın Kumköy'ü güzelleştireceğini belirterek, çalışmaların turizme zarar vermeden yürütüldüğünü söyledi. Turizmde görselliğe büyük önem veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bölge esnafı ve turizmcilerden gelen talep doğrultusunda Ilıca Kumköy Bölgesinde Sahil Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı ve 37. Sokak kesişiminde yer alan 2 bin 800 metrekarelik alana modern bir park çalışmasının başlatılması için talimat verdi. Manavgat Belediyesi'nce büyük bir titizlikle hazırlanan projede 630 metrekare alanda yürüyüş yolları tasarlandı. Park içinde 4 adet kamelya, 14 adet bank, 2 adet çocuk oyun alanı, 1 adet süs havuzu ve bin 700 metrekarelik bölümde ise yeşil alanın yer alacağı belirtildi. Aydınlatmaların da yapılacağı parkın kuzey kısmında ise 30 araçlık otopark yerleştirilerek trafiğin rahatlaması sağlandı. Manavgat Belediyesi'nin kent girişlerini görsel olarak güzelleştirilmek amacıyla başlattığı Çevreyolu Kenarı Peyzaj Düzenlemesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Belediyeye ait yeşil alanı kapsayan düzenleme çalışmaları 1 kilometrelik alanda devam ediyor. Düzenleme çerçevesinde Manavgat'ın giriş vizyonuna yönelik olarak yeşil alan tasarımları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Hazırlanan projeye göre çevreyolu güzergahı boyunca su gösteri göletleri, gezinti yolları, oturma alanları, aydınlatma sistemleri yerleştirilerek alanın güvenliği ve şıklığının sağlanacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Çevreyolu etrafında yapılacak olan düzenleme çalışmalarının kent kimliğine estetik kazandıracağını söyledi. Sözen, "Her yıl 4 milyon turistin geldiği Manavgat'ımızda çevreyollarının görüntüsü son derece önem kazanıyor. Belediye hizmetlerimizde öncelikli amacımız daha yaşanabilir ve güzel bir Manavgat'ı geleceğe bırakabilmek. Bu amaçla düzenleme çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz" dedi. 


Sabah Egeli



Geri Dön