25 / 04 / 2024

Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin 5 sorun mecliste!

Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin 5 sorun mecliste!

Antalya Milletvekili Devrim Kök, Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kök sorularını Sağlık Bakanı Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na yöneltti..



Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin 5 sorun mecliste!


Antalya Milletvekili Devrim Kök, Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kök sorularını Sağlık Bakanı Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na yöneltti.


Kök önergesinde 2011 yılında Toplu konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımına başlanılan Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Devlet Hastanesi ek bina inşaatı 2011 yılında müteahhit firmanın yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle durduğunu, 2012 yılında da yaklaşık 1 yıl ara verilen, 2013 yılında ise ihalenin yenilemesiyle inşaatına yeniden başlanan Manavgat Devlet Hastanesi ek binasının inşaatı bu güne kadar tamamlanmadığını, mevcut binaya ilave olarak 100 yatak, 5 ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, Acil Servis ünitesi ve teknik üniteler olacağını belirtilmesine, mevcut durumda 4 olan yoğun bakım yatak sayısının 20’ye , 5 olan yeni doğan yoğun bakım yatak sayısının da 15 olması ile beraber toplamda 35 yoğun bakım yatak sayısı olması gerekirken halen hastanedeki yoğun bakım yatak sayısı 3 olduğunu belirtti.


Kök "Yaşanılan bu durumun Antalya’nın kışın 200 bin, yazın ise yoğun turist akımı nedeniyle nüfusu 500-600 bin kişiye ulaşan Manavgat ilçesini ve bölge halkı mağdur ettiği basında ve kamuoyunda yer almıştır." diyerek Müezzinoğlu'na 5 soru sordu.


Kök'ün soruları

1-Yapımına 2011 yılında başlanılan Manavgat Devlet Hastanesi ek bina yapım işi bu güne kadar kaç kez ihale edilmiş, bu ihaleleri hangi firmalar almıştır? Ek bina yapım işinin başlangıç tarihi olan 2011 yılından itibaren bu ihaleler için yapılan ödemeler tutarı ne kadardır?


2-Manavgat Devlet Hastanesi ek binasının yapımının bu güne kadar bitirilememesinin nedeni nedir? Bitirilme tarihi belli midir? Bu güne kadar yüklenici firmaların işi yarım bırakması yada yapmaması nedeniyle herhangi bir tazminata mahkum edilmiş midir? Değilse nedeni nedir?


3-Manavgat Devlet Hastanesinin şu andaki yoğun bakım ünitesi yatak kapasitesi kaç kişidir? 2011 yılından itibaren yıllar itibariyle, yoğun bakım ünitesine müracaat eden hasta sayısı kaçtır? Bu hastalardan kaçına hizmet verilmiştir?


4-Bir taraftan Antalya’nın diğer bir çok ilçesinden büyük olmasına, hem nüfus hem turist sayısı açısından en büyük potansiyele sahip olmasına rağmen Manavgat’ta sadece 3 tane yoğun bakım yatağı ile hizmet verilmesinin nedeni nedir?


5-İlçede yoğun bakım tedavisi görmesi gereken hastaların, yoğun bakım ünitesinde yeterli sayıda yatak olmaması nedeniyle Manavgat’tan Serik, Alanya, Kumluca, Finike gibi ilçelere gitmek zorunda bırakıldıkları, hatta Antalya Merkez de de yeterli ünite olmadığında civar illere gönderildiği doğru mudur? Doğru ise Manavgat’ta 2011 yılından itibaren yoğun bakım ünitesi olmadığı için ilçelere ve il dışına gönderilen hasta sayısı kaçtır? Bu hastalardan yolda ve gittiği hastanede olmak üzere hayatını kaybeden hasta sayısı kaçtır?





Geri Dön