20 / 04 / 2024

Manavgat Turizm Fakültesi'ne arazi tahsisi yapıldı!

Manavgat Turizm Fakültesi'ne arazi tahsisi yapıldı!

Manavgat Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı'nın (MAYÖV) Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirdiği toplantıda MAYÖV Başkanı Dr. Muammer Güneş, Turizm Fakültesi arazi tahsisinin gerçekleştiğini söyledi...




Manavgat Ticaret Ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından Manavgat'ta yapılması planlanan Turizm Fakültesi'nin arazi tahsisinin tamamlandığı bildirdi.


Manavgat Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı'nın (MAYÖV) Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirdiği toplantıda MAYÖV Başkanı Dr. Muammer Güneş, Turizm Fakültesi arazi tahsisinin gerçekleştiğini söyledi.


Manavgat Şelale Üniversitesi yolunda Manavgat'a fakültelerin gerektiğini belirten Güneş, "Fakültenin yapımı konusunda MATSO ile bir iş birliği yapılmıştı. Bu fakülte için bir arazi tahsisi söz konusuydu. Çok uzun bir bürokratik çalışmadan sonra Manavgat'ta bir turizm fakültesi yapmak üzere arazi tahsis işlemleri tamamlandı. Tahsisimiz alındıktan sonra MATSO ve Akdeniz Üniversitesi arasında daha önce yapılmış olan protokol yenilecek. MATSO'nun bağlı olduğu Gümrük ve Sanayi Bakanlığından izin alınacak ve yer tespiti yapıldıktan sonra MATSO Fakültenin inşaatına başlayacak" dedi.


MAYÖV olarak amaçlarının Manavgat'ta sadece bir fakülte kazandırmak olmadığını belirten Güneş, "Bir kaç fakültemiz olsun ki Manavgat'ta bir Üniversitesi kuralım şeklinde bir düşüncemiz var. İkinci fakültenin de kurulabilmesi konusunda yani hangi fakültenin kurulabileceği hakkında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü ile görüşme halindeyiz. Manavgat'ta fakülte ve fakültelerin kurulabilmesi için Bayır mevkiinde 54 dönümlük bir yerimiz bulunuyor" diye konuştu.


Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert ise "Uzun süredir beklediğimiz arazi tahsisi sonunda sonuçlandı. Perşembe günü Üniversitemizin genel sekreteri Mahmut Kerimoğlu Manavgat'a gelecek ve tahsis Akdeniz Üniversitesine devir edilecek. Bu tahsis sadece yapılacak olan Turizm Fakültesi için değil. Manavgat'ın yüksek öğretim konusunda, çok büyük adımlarını atabileceği bir arazi" dedi.



Milliyet


Geri Dön