26 / 04 / 2024

Manavgat ve Serik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı!

Manavgat ve Serik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 60 milyon liralık yatırımla tamamlanan, Manavgat ve Serik Atıksu Arıtma Tesisleri törenle hizmete açıldı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 60 milyon liralık yatırımla tamamlanan, Manavgat ve Serik Atıksu Arıtma Tesisleri törenle hizmete açıldı. Manavgat’taki açılış törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ASAT Genel Müdür Faruk Karaçay, Serik’teki törene Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Manavgat’ta 106 muhtara teknolojiden faydalanmaları ve MUBİM sistemini etkin kullanabilmeleri için bilgisayar da dağıtıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Yasası’ndan önce bazı bölgelerde arıtmanın belde belediyeleri tarafından işletildiğini hatırlatarak, “Gördük ki o beldelerde arıtmalar hiç iyi işlemedi. Büyükşehir’i alınca gördük ki bu arıtmalar resmen rezalet. Şimdi Büyükşehir Yasası ile bütün arıtmalar Büyükşehir’in denetiminde. İşte böylesine güzel eserler ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum” dedi.


MENDERES TÜREL İLE OMUZ OMUZAYIZ

Menderes Türel ile omuz omuza çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, “Ankara’da birlikte iken de böyleydi. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı. Yine omuz omuzayız. Telefon açar, ister, gelir, gideriz. Bu tesise kaynak sağlamak için önce Maliye Bakanı sonra Turizm Bakanı ile görüştük. 50 milyon kaynağı bulmak kolay değil. Maliye Bakanları cimridir biliyorsunuz. Ama konu Antalya, turizm olunca hemen kesenin ağzını açtı. Çünkü buraya yapılan yatırımın geri dönüşümünün hazineye kazandıracağını çok iyi bilir. Bakanlar Kurulu’nda karara bağladık. Telefon açtık Başkan Türel’e, “50 milyon geliyor. Vur kazmayı” dedik. Bakınız işte kaç ay içinde tamamlandı. Arıtma yapmak gerçekten herkesin harcı değil. Bu arıtma Avrupa standartlarının da ötesinde. Bunu yapan firmada Avrupa çapında gerçekten saygın bu alanda ihtisaslı olan bir firmadır.”


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Antalya’ya hizmetlerin sağanak halinde yağdığını belirterek, son 3 günde yapılan temel atma ve açılış törenlerinin, Antalya’nın ne kadar önemli bir fırsat dönemini yaşadığına çok iyi bir kanıt olduğunu söyledi. Türel, “Azimli olmak gerekiyor, ama tabii ki hükümetimizin, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ve bakanlarımızın destekleri bizlerin gayretleri bu projelerin önünün açılmasında önemli bir rol oynuyor. Yine böyle yağmurlu bir günde bu tesisin temelini atmıştık ve çok kısa bir süre içerisinde hizmete alacağımızı söylemiştik. Ama biz açılış törenlerimizi her şeyi bitmeden Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle, çiçeği, böceği, peyzajı bitmeden açmıyoruz. İşte bugün sadece bir arıtma tesisi değil Avrupa normlarında önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz. Bugün Avrupa’da dahi benzerini göremeyeceğiniz, modern bir tesisin açılışını yapıyoruz. Bu tesis yaklaşık 43 milyon liraya mal oldu. Turizm Bakanlığı’nın katkı payı yüzde 40 civarındadır. Üzerini Büyükşehir olarak biz tamamladık” diye konuştu.


Antalya Gazete Bir


Geri Dön