26 / 04 / 2024

Manavgat'a 12 kilometrelik bisiklet yolu!

Manavgat'a 12 kilometrelik bisiklet yolu!

Manavgat'a yapılması planlanan 12 kilometrelik bisiklet yolunun 7 kilometrelik bölümü tamamlandı. Manavgat Belediye Başkanı Sözen, bu çalışmanın kente değer katacağını söyledi.



ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 12 kilometrelik bisiklet yolunun 7 kilometrelik bölümü tamamlandı.


Manavgat Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak, vatandaşları bisiklet binmeye özendirmek ve turizm imajına katkıda bulunmak amacıyla bisiklet yolları yapmaya başladı. Çalışmalar kapsamında 2 kilometresi Boğaz Otel ile Kaya Otel arasında olmak üzere Titreyengöl Bulvarı'na kadar toplam 7 kilometrelik bisiklet yolu tamamlandı. 3 şeritli araç yolunun bulunduğu turizm yolu boyunca işaretlenen bisiklet yolu kenarları ise oya ağaçları ile süslendi. Proje kapsamında D400 karayolu ile Boğaz Otel arasına yapılacak olan bağlantı yoluyla birlikte 5 kilometrelik bisiklet yolu çalışmasının daha yapılacağı belirtildi. 


Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu çalışmanın kente değer katacağını söyledi. Sözen, "Kentimizde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, trafiği rahatlatmak, kent turizmine katkı sağlamak ve gençleri bisiklet kullanımına teşvik edebilmek bizim için son derece önemli. Kentteki bisiklet kültürünün oturması amacıyla bisiklet yolları yapılması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön