26 / 04 / 2024

Manavgat'ta icradan 3.7 milyon TL'ye satılık otel!

Manavgat'ta icradan 3.7 milyon TL'ye satılık otel!

Manavgat 3. İcra Dairesi, Antalya Manavgat'taki 6 bin metrekarelik oteli 3 milyon 779 bin TL'ye satıyor. 3 adet 4 katlı otel, 7 Haziran günü ihale edilecek.



T.C. MANAVGAT 3. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Manavgat 3. İcra Dairesi tarafından Manavgat'taki 3 adet 4 katlı otel satılıyor. Gayrimenkullerin bedeli 3 milyon 779 bin TL olarak belirlendi.  


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Antalya İli, Manavgat İlçesi Kızılot Mah, 200 Ada 3 Parsel arsa vasfında 6.033.00 metrekare miktarında 5 kişi adında müştereken kayıtlıdır.Borçlunun bu parselde 1987/7950 hissesi bulunmaktadır ki bunun da karşılığı 1507.87 metrekaredir. Taşınmaz Manavgat ilçe merkezinin yaklaşık olarak 13-14 km doğusunda bulunan kızılot mahallesinin yerleşim yerinin güneyinde, D400 karayolu ile deniz arasında bulunmaktadır. Deniz kenarında kumluğa cephelidir.Taşınmaz kuzeyden güneye yani denize doğru yüzde 5 civarında eğimlidir. Bu bakımdan deniz hakimiyeti ve görme ufku oldukça geniştir. Antalya- Mersin devlet karayoluna 250 metre uzaklıktadır. Çevrede yollar açık ve kaplı olduğu gibi su,elektrik ve kanalizasyon alt yapısı getirilmiştir. Kızılağaç turizm bölgesine 5-6 km, Manavgat yerleşim yerine 14 km, Antalya Havaalanına 75 km mesafededir.


Taşınmaz üzerinde faaliyet gösteren betonarme karkas yapı tarzında 4 katlı 3 adet otel binası ile tek katlı kafeterya, depo ve havuz mevcuttur. Parsel üzerinde bulunan otel binalarının özellikle doğu kısmında denize giden yaya yolu ile oteli çevreleyen beton duvar arasında, girişten itibaren otel giriş kapısına kadar sağ ve sol kısımlarında olmak üzere 15 ağırlıklı olarak yeşil defneden oluşan yapraklı bahçesiz park meyve ağacı, 100 çalı tipi süs bitkisi, 7 nar, 15 ardıç, 21 benjamin, 2 zeytin, 7 palmiye, 1 hurma, 1 çınar, 1 incir, ve çim ekili alanlardan oluşan peyzaj düzenlemesi yapılmıştır.


Parsel üzerinde kuzeyden güneye doğru sıralanmış 3 adet 4 katlı bina inşa edilmiştir. Otel olarak kullanılmaktadır. En kuzeydeki bina 2.100 metrekare alanlı, zemin katta resepsiyon, lobi, müdür odası, muhasebe odası vs. ile otel odaları mevcuttur. Diğer 2 adet binanın 2040 metrekare alanlı, diğeri ise 3000 metrekare alanlı olup bu iki binanın tamamında otel odaları mevcuttur. Tesisteki genel toplam otel odası sayısı 120 adettir. 3 adet otel binasının toplam alanı 7.140.00 metrekaredir. Her bir otel binası içinde wc- banyo mevcuttur. Oda döşeme kaplamaları kalebodur, duvarlar alçı+ boya, kapılar ahşap, pencereler pvc, odalarda 2’li yatak, aspirator, klima, yatak başlığı, havluluk, elbise dolabı, komidin, tv, ayna vs. mevcuttur.Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılot Mahallesinde arsa vasfındaki 200 Ada, 3 nolu parseldeki borçlunun 1987/7950 hissesinin değeri 3.779.049.00 TL’dir.


Adresi : Antalya İl, Manavgat İlçe, 200 Ada No, 3 Parsel No, KIZILOT MAH.

Kıymeti : 3.779.049,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 07/06/2017 günü 10:00 - 10:05 arası

2. Satış Günü : 07/07/2017 günü 10:00 - 10:05 arası

Satış Yeri : MANAVGAT ADALET SARAYI ZEMİN KAT SATIŞ SALONU


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur.


Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/415 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/03/2017


Geri Dön