26 / 04 / 2024

Mandarin Oriental Bodrum açıldı!

Mandarin Oriental Bodrum açıldı!

Mavi ve yeşil iç içe. Renk ahengi ve Uzakdoğu mimarisi insanı huzur dolu bir dünyaya ışınlıyor. Mandarin Oriental Hotel'e arabayla girmek yasak. Ulaşım, "buggy" denen golf arabalarıyla sağlanıyor.



Mavi ve yeşil iç içe. Renk ahengi ve Uzakdoğu mimarisi insanı huzur dolu bir dünyaya ışınlıyor. Mandarin Oriental Hotel'e arabayla girmek yasak. Ulaşım, "buggy" denen golf arabalarıyla sağlanıyor. Birine atlayıp, üç koya bakan tepeden aşağı iniyoruz. Muhtelif boyuttaki villalar dağınık bir şekilde sıralanmış. 


Otel girişinde genel müdürden çalışanlarına kadar kalabalık bir ekip tarafından karşılanıyoruz. Misafirperverlik otelin en büyük mottosu. Mandarin Oriental Hotel Group'un Başkan Yardımcısı ve Avrupa Ortadoğu, Afrika ve Hindistan Operasyon Direktörü Christoph Mares, Astaş Holding ile gerçekleşen işbirliğini, 'Yurtdışındaki otellerimizde Bodrum otelimizin tanıtımına yer veriyoruz. Projede Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı ile kimyamız çok iyi uyuştu" diyerek açıklıyor. Mares, markanın Türkiye'ye gelmesi konusunda ise, "Dünyada böyle bir noktada bu özellikte bir tesisin olmadığım görüyoruz. 


Mandarin Oriental olarak Bodrum otelimizle birlikte Türkiye'yi turizmde dünyadaki amiral gemilerinden birisi haline geleceğini öngörüyoruz" diyor. Mares'in de altını çizdiği gibi Bodrum Mandarin Oriental Hotel, grubun Avrupa'da ilk resort oteli. Bu nedenle grup için büyük değer taşıyor. 


Projeyi 650 milyon euro yatırımla hayata geçiren Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı ise, "Bodrum, doğası, eşsiz denizi, dokusu ve atmosferiyle dünyada ayrıcalıklı bir konuma sahip ve dünya elitlerini burada ağırlamayı hak ediyor. Prestijli otel markası, Bodrum'u, uluslararası arenada hak ettiği yere taşıyacak. 


Mandarin Oriental, Akdeniz çanağında lüks tatü konseptini yeniden tanımlayacak" diyor. 

Otel, iki kilometre sahil şeridinde ve iki özel koya sahip. Oda fiyatları, gecelik 800-900 euro arasında değişiyor. Mandarin Oriental Bodrum'da daire büyüklüğü 426 metrekareye kadar çıkıyor. Lüks villaların geceliği ise 18 bin euro. 


Otelin ilgi çeken detaylarından biri, binalara iç bahçelerin yapılması. Farklı türlerde 1 milyona yakın bitki dikilmiş. 


Dünyaca ünlü İtalyan mimar Antonio Cittero tarafından tasarlanan Mandarin Oriental Hotel, 109 misafir odası, gurme lezzetler sunan 10 restoran ve bar, 2 bin 700 metrekarelik SPA merkezi ve çocuk kulübüyle dikkat çekiyor. Ayrıca 440 misafir ağırlayabilen iki adet balo salonu, iki toplantı odası ve helikopter pisti de tesiste yer alıyor. 

560, 640 ve 760 metrekare olmak üzere üç çeşit villa tipinden söz etmek mümkün. Tatil evlerindeyse 4+1, 3+1, 2+1 ve dubleks seçenekleri yer alıyor. Villa fiyatları 3-7 milyon, rezidanslardaki daireler 1-3 milyon euro. Villaların yüzde 90'ı, dairelerin yüzde 75'i çoktan satılmış. 


Projenin iki buçuk kilometrelik sahilinde üç "beach club" var. Onlardan birine, Olive Garden'a iniyoruz. Kumsalla çimenler iç içe. Plajın ucunda JuJu by Babylon Bar var. Mandarin Oriental Bodrum, Executive Şef Fahrice Lasnon'un önderliğinde hizmet veriyor. Yenilikçi olduğu kadar yerel ve mevsiminde olağanüstü lezzetler ile lüks yemek deneyimi sunuyor. 

Tesislerde italyan Assaggio, Türk Ağustos 2014 mutfağının olduğu Olive Garden, Akdeniz mutfağı için Sofra, Asya mutfağı içinse Kurochan adlı restoranlar var.

 

Otelin en büyük özelliklerinden biri de, 72 ve 145 metrekarelik Akdeniz süitleri ile Bodrum yarımadasının en büyük metrekareli misafir odalarına sahip olması. 93 ile 426 metrekare arasında değişen lüks daireler ile 550 ve 640 metrekarelik Presidential villalar, misafirlere farklı konaklama seçenekleri sunuyor. 


Otelin belki de üzerinde durduğu en önemli konu, The Spa at Mandarin Oriental. 2 bin 700 metrekarelik alanda Bodrum yarımadasının en kapsamlı sağlıklı yaşam, güzellik ve masaj programlarına sahip. Üç kata yayılan merkez, Mandarin Oriental Hotel Group'un ödüllü SPA uygulamalarının yanı sıra Bodrum'a özgü doğal malzemelerden ilham alan terapiler ve bakımlarla pazarlamasını yapıyor. 


Mandarin Oriental'ın lüks hizmetleriyle misafirlerini bir an önce tanıştırmak istediğini söyleyen Mandarin Oriental Hotel Group Türkiye Bölge Genel Müdürü Nejat Sarp, resort'un ayrıcalıklı hizmetlerinden bahsediyor ve "Mandarin Oriental Hotel Group'un Uzakdoğu'ya has özel ve ödüllü hizmet yaklaşımını Bodrum'a taşıdık. Bölgedeki konaklama konusuna farklılıklar getireceğiz" diyor. 


Nejat Sarp, 2016 yılında açılması planlanan Mandarin Oriental, İstanbul otelinin geliştirilmesi sürecinde de görev alacak yöneticilerden biri. 30 yıldan fazla küresel çapta konaklama deneyimine sahip. Sarp, 2017'de hizmete açılacak Kuruçeşme'deki Mandarin Oriental Bosphorusla ilgili anlaşmalann yapılıp imzaların atıldığını söylerken, bu yatırımla İstanbul'a da gelecek olan Mandarin Oriental Hotel Group'un, Avrupa kıtasında sadece Türkiye'de aynı ülkede iki Mandarin Oriental otel ile yer alacağına değiniyor. Mandarin Oriental Bodrum, Türkiye'den ve yurtdışından "creme de la creme" kitleyle buluşmak üzere farklı imajını çoktan yerleştirmiş diyebiliriz.


Fortune


Geri Dön