16 / 04 / 2024

Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul'un inşaatı başladı!

Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul'un inşaatı başladı!

Kuruçeşme Arena arazisi olarak bilinen arsaya yapılacak otelin inşaat çalışmaları başladı. 2012 yılında Astaş Holding'in 93 milyon liraya Asya Motor'dan satın aldığı arsa üzerinde Mandarin Oriental Bosphorus adlı lüks otel yükselecek.



İstanbul Boğazı'ndaki "Kuruçeşme Arena arazisi" olarak bilinen 15 bin metrekarelik arsaya yapılacak otelin inşaat çalışmaları başladı. 2012 yılında Astaş Holding'in 93 milyon liraya Asya Motor'dan satm aldığı arsa üzerinde 400 milyon dolarla Mandarin Oriental Bosphorus adlı lüks otel yükselecek. 


GECELİĞİ 50 BİN EURO 

Astaş Holding ile dünyanın en lüks otel markalarından biri olan Mandarin Oriental Hotel Group, daha önce Bodrum Cennet Koyu'nda başlayan işbirliğini İstanbul'a taşımıştı. 2013 Mayıs ayında yapılan anlaşma için düzenlenen imza töreninde otelin 2016 yılında hizmete açılacağı açıklanmıştı. Bürokratik işlemler nedeniyle 2018'de iki yıl gecikmeli olarak hizmete girecek olan Mandarin Oriental Bosphorus'ta 120 lüks oda, süitler ve kral dairesi yer alacak. Dünya jet sosyetesini ağırlamayı hedefleyen otelde geceliği 50 bin Euro'yu bulan odalar bulunacak. Boğaz'a 200 metre cephesi bulunan otel için halihazırda zemin güçlendirme çalışmaları yapılıyor. 


İmara açık son arsalardan 

FENERBAHÇE eski Başkam Tahsin Kaya'ya ait Kuruçeşme arsalan, daha önce beş kez İstanbul 10'uncu İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılmıştı. 2008'de Asya Motor tarafından alman arsa, 2012'de Astaş Holding'e satılmıştı. Üzerindeki hacizlerin geçen sürede kaldırıldığı arazi, 5 bin 381 metrekare ve 9 bin 656 metrekare olmak üzere 2 parselde toplam 15 bin 37 metrekare yüzölçümüne sahip ve turizm imarlı. Bir dönem Kuruçeşme Arena ismiyle konser alam olarak kullanılan arsa, Ortaköy-Amavutköy arasında Boğaz'm kıyısında imara açık son arsalardan biri olarak dikkat çekiyor. 


Sözcü/ İsmail Şahin


Geri Dön