08 / 05 / 2024

Manhattan İstanbul Fikirtepe projesine Mart 2012'de başlanacak!

Manhattan İstanbul Fikirtepe projesine Mart 2012'de başlanacak!

VARTAŞ Yapı, Fikirtepede hayata geçireceği  MANHATTAN İSTANBUL projesi için ada ve parsel sahipleriyle anlaşmalara devam ediyor. Proje kapsamında 2012'nin Mart ayında inşaata başlanacak ve proje; 2014 yılında tamamlanacak...



Türköz İnşaat Yönetim Kurulu Murat Türköz, 9 ada toplam 32 dönümüzerinde gerçekleşecek proje için hak sahiplerinin yüzde 85iylesözleşme imzaladıklarını belirterek, Ada ve parsellerin yüzde 85ini topladık ve anlaşmaları yaptık. MANHATTAN İstanbul, toplam 9 adada 32 dönüm arazide yükselecek. Bölgede büyüklük olarak ikinci, arsanın konumu ve konut yerleşimi olarak en iyi proje. Çok az eksiğimiz kaldı. 2 ay içinde tüm ada ve parsel anlaşmalarını tamamlayıp, 2012ninMartayı gibi inşaata başlayacağız şeklinde konuştu. Türköz sözlerini şöyle sürdürdü:

Manhattan İstanbul, Türkiyede kentsel dönüşümün sembol projelerinden biri olacak. Son depremlerden sonra kentsel dönüşüm zaruriyet oldu. Adeta bir seferberliğe dönüştü. Bunun devamında Kentsel Dönüşüm Yasasının çıkmasını, Kat Mülkiyeyi İmar Kanununun da hızlı birşekilde yenilenmesini bekliyoruz. Kentsel dönüşümün yasal altyapısınınbir an once Meclisten geçmesi gerekiyor. Bunu hem yatırımcılar hem de halk bekliyor. Dünden daha hızlı hareket etmek zorundayız. Hükümet oy ve sandalye kaybetme pahasına bu işten dönüş olmayacağını ifade ediyorsa, yatırımcı olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız. Atalarımız, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyor. Geleceğin Türkiyesi için güvenli, yaşanılır kentler kurmak için bu sözü aklımızdan çıkarmayacağız ve dönüşümü, değişimi bir an once başlatacağız.

Türköz İnşaat ve AKS Yapı ortaklığındaki MANHATTAN İSTANBULtoplam 5 blok 2 bin daireden oluşacak. 32 dönüm arazi üzerinde yükselecek projenin sahibi Türköz İnşaat ile AKS Yapı Ortaklığındaki VARTAŞ konsorsiyumu olacak. Türköz İnşaat Merterde REALİSTANBUL Projesiyle, AKS Yapı ise Ataşehirde SARISSA İSTANBUL ile  adını duyurmuştu. 700den fazla dairenin yıkılacağı projeMart 2010de başlayacak. Daire teslimleri ise 2014 yılı sonunda gerçekleşecek.

Büyüklüğü ile ikinci
Konsorsiyum ortağı Türköz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türköz, kendilerine güvenen hak sahiplerinin bire üç kazanacağına dikkat çekerek, Ömer Faruk Barata önderliğindeki AKS Yapı ve sahibi olduğumuz Türköz İnşaat, güçlü sermayeleri olan kurumsal yapılardır. Proje büyüklük olarak kentsel dönüşüm bölgesindeki ilk 2 projeden biri şeklinde sözlerini tamamladı.


Geri Dön