19 / 04 / 2024

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda zemininde iyileştirme çalışmaları başladı!

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda zemininde iyileştirme çalışmaları başladı!

Haftalardır zemini nedeniyle eleştirilen Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemininde iyileştirme çalışmaları başladı. Manisa 19 Mayıs Stadı, dün akşam yapılan Akhisar Belediyespor-Galatasaray kupa müsabakasından sonra bakıma alındı.



Son 5 günde 4 maçın oynanmasıyla bozuk olan zemini dada da bozulan Manisa 19 Mayıs Stadı, dün akşam yapılan Akhisar Belediyespor-Galatasaray kupa müsabakasından sonra bakıma alındı. 4500 metrekare rulo çim kullanılarak zeminin yaklaşık üçte ikilik bölümünün değiştirileceğini söyleyen Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, “21 Şubat tarihinde oynayacağımız Başakşehir müsabakasına kadar stat maçlara kapandı. Zemini onaracağız” dedi.


Manisa’ya gelen tüm takımların teknik adam ve futbolcularının şikayet ettiği sahayı kendilerinin bütün sezon boyunca kullandıklarına dikkat çeken Başkan Eryüksel, “Biz de böyle bir zeminde futbol oynamaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Ancak stadı 3 kulübün birden kullandığını düşünür bir de hava şartlarını dikkate alırsak, bu tabloyu normal karşılamak gerekir. Göztepe’den aldığımız paranın tümünü sahanın onarımına harcayacağız. Anrcak sonuç iyi olacak” şeklinde konuştu.


Sözcü AMK Spor



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Manisa'da henüz sezon başında yenilenmesine rağmen yoğun maç trafiği nedeniyle adeta tarlaya dönen 19 Mayıs Stadı'nın zemini bakıma alındı.


Akhisar Belediyespor, Manisaspor ve Göztepe'nin kullandığı, geçtiğimiz hafta 5 günde 4 maçın oynandığı 19 Mayıs Stadı'nda yıpranan yerler sökülüp yerlerine Tire'den getirilen 4 bin metrekare yeni çim seriliyor.

Zeminin oynamaya elveriş verip vermeyeceği önümüzdeki hafta belli olacak. Manisaspor, bu süreçte Büyükçekmece Tepecikspor'u yarın Turgutlu 7 Eylül Stadı'nda ağırlayacak.


Stadın çim yenileme işlemini Akhisar Belediyespor karşılıyor. Toplam 7 bin 300 metrekarelik çim zeminin yarıdan büyük kısmını değiştirdiklerini söyleyen Akhisar Belediyespor Stat Müdürü Rıza Çakır, "Bu stat Türkiye'de en yoğun maç oynanan statlardan biri. Zeminin haftaya yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz. Normal şartlarda çimlerin kök salıp sahanın oturması için en az 20 gün beklememiz gerekiyor. Eğer saha yetişmezse bir maçımızı dışarıya alabiliriz. Göztepe de iç saha maçını farklı statta oynayabilir" diye konuştu. 


Radikal


Geri Dön