25 / 04 / 2024

Manisa 75. Yıl'ın altyapısı yenileniyor!

Manisa 75. Yıl'ın altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 75. Yıl Mahallesi’nin eskiyen alt yapısını komple yeniliyor. MASKİ’nin hazırladığı proje sayesinde mahallenin 30 yıllık içme suyu yarasına neşter vuruluyor.




Yunusemre ilçesine bağlı 75. Yıl Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sorunlarını MASKİ Genel Müdürlüğü yakından takip ediyor. Mahallede 30 yıllık hatların çıkardığı sorunları çözen ekipler, uzun vadeli çözümü için çalışmalarını başlattı. Mahallenin alt yapısını komple yenileyecek proje MASKİ Genel Müdürlüğünce hazırlanıp İller Bankası’na gönderildi. Projenin onaylanmasının ardından yenileme çalışmalarına başlayacak olan MASKİ ekipleri ilçede yaşanan 30 yıllık soruna kalıcı çözüm üretmiş olacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkan Vekili Abdurrahman Karataş, 75. Yıl Mahallesi’nde yaşanan içme suyu hattında yaşanan sorunu yerinde takip etti. Çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştiren MASKİ ekiplerinin borularda meydana gelen sorunu gidermesinin ardından mahalleye su verilmeye başlandı. Abdurrahman Karataş, 75. Yıl Mahalle Muhtarı Aziz Çetintaş ve vatandaşlarla içme suyu hatlarında yaşanan sorunları görüştü. Mahalledeki hatların en son 90’lı yıllarda yapıldığını belirten Karataş, “Borular o günkü imar durumuna göre seçilmiş. Yapılaşmanın artması ile birlikte içme suyu talebi de arttı. Altyapı eskidikçe arızalar da artmaya başladı. Bu sorunları çözüme kavuşturmak adına 75. Yıl Mahallesi için projemiz hazır. İller Bankası’ndan onay gelmesinin ardından ihaleye çıkılacak. Yaşanan sorunlara pansuman yapıyoruz ancak asıl tedavi için de çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor” dedi.

25 bin metre içme suyu hattı yenilenecek

75. Yıl Mahallesi’nde yaşanan altyapı çalışmalarını yakından takip eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ olarak göreve başladığımız günden beri il genelindeki altyapı sorunlarını bir bir çözüyoruz. Bu kapsamda öncelikli olarak hiç içme suyu hattı olmayan yerlerde çalışmaya başladık. 75. yıl Mahallesi’ndeki sorunları çözmek için hazırladığımız projemizi İller Bankası’na gönderdik. İller Bankası’ndan cevap gelmesinin ardından içme suyu hatlarını yenileme çalışmalarımız başlayacak. 75. Yıl Mahallemizde 25 bin metre içme suyu hattını günümüz teknolojisine uygun olarak komple değiştireceğiz. Projemiz sayesinde mahallemizin 50 yıl boyunca altyapı sorunu yaşamasının önüne geçmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı. 



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön