24 / 04 / 2024

Manisa Ahmetli Kelebek Barajı'nda gövde dolgusu başladı!

Manisa Ahmetli Kelebek Barajı'nda gövde dolgusu başladı!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Manisa'da inşa edilen Ahmetli Kelebek Barajı'nda gövde dolgusuna başlandı. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan projeyle, 24 bin 270 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı belirtildi.



ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa'da inşa edilen Ahmetli Kelebek Barajı'nda gövde dolgusuna başlandı. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan projeyle, 24 bin 270 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı belirtildi.


Ahmetli kent merkezinin 25 kilometre güneyinde bulunan Kelebek Deresi üzerine yapılan Ahmetli Kelebek Barajı'nın temeli, 3 Mart 2014'te atıldı. Silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) tipinde projelendirilen baraj, temelden 60 metre yüksekliğinde inşa edilecek. Projede Nisan ayı sonu itibariyle baraj inşaatı kapsamında yapılacak olan 5.6 kilometre baraj ulaşım yolu ve kaya ocağı ulaşım yolu da tamamlandı. Dipsavak ve gövde sıyırma kazıları da sona erdi. Gövde imalatına başlandı. Bu ayın sonunda da yaklaşık 8 bin metreküp SSB gövde dolgusunun yapılması planlandığı belirtildi. Yetkililer, barajın tamamlanmasıyla 24 bin 270 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacağını belirtti.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bölge için oldukça önemli olan barajın yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini kaydederek, "En kısa zamanda hizmete alacağımız barajda ürünlerde verim ve üretim artışı sağlayacağız. Böylece milli ekonomiye de yıllık toplam 12 milyon 663 bin lira katkı sağlanacak" dedi.


Hürriyet


Geri Dön