23 / 04 / 2024

Manisa Akgedik Yunuskent Konutları'nın inşaatında son durum!

Manisa Akgedik Yunuskent Konutları'nın inşaatında son durum!

Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabında çalışmalar sürüyor. İnşaatların yüzde 19'u tamamlanırken, kat, maliyet ve ödeme planının belirleneceği ikinci kura için gün sayılıyor.



Manisa Yunusemre Belediyesi'nin konut sorununa neşter vuracak Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabında çalışmalar sürüyor. İnşaatların yüzde 19'u tamamlanırken, kat, maliyet ve ödeme planının belirleneceği ikinci kura için gün sayılıyor.


Ekonomiye can suyu


İlk etabın önümüzdeki yıl Eylül ayına kadar tamamlanacağını belirten Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, "Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 130 milyon lira ihale bedeliyle yapımına başlanan bin 101 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabı son hız ilerliyor. 51 bloğun bulunduğu projede 47 bloğun temel kazısı bitti, birçoğu yükselmeye başladı. 25 bloğun betonarme karkas işlemi bitirilerek çatıları yapıldı. 5 bloğun betonarme işlemleri devam ediyor. İnşaatlar şu anda toplamda yüzde 19 seviyesinde. Belediyemiz ve  TOKİ  yüzde 20 hak ediş seviyesine gelen inşaatlara ait konutların şerefiyeli maliyet ve ödeme planı ile hak sahipleri arasında konut kurası çekmek için hazırlıkları sürdürüyor" dedi.


130 milyon liralık ihalede bugüne kadar 25 milyon lira harcandığını, bu paranın büyük bir kısmının Manisa ekonomisine can suyu olduğunu kaydeden Kaya, şunları söyledi: "5 bin 500 konutluk dev projenin ilk etabında bugüne kadar şantiye alanının oluşturulması, altyapı ve inşaatlar için 25 milyon lira harcandı. Değişik sektör ve iş kalemlerinde olmak üzere bu paranın yüzde 65'i Manisalı yerel firmalardan karşılandı. Altı ay gibi kısa sürede bu meblağ Manisa ekonomisine can suyu oldu."


Yeni Asır


Geri Dön