28 / 03 / 2024

Manisa Akhisar'daki Romanlara yönelik toplu konut çalışmaları mecliste!

Manisa Akhisar'daki Romanlara yönelik toplu konut çalışmaları mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Roman vatandaşlara yönelik toplu konut çalışmalarına ilişkin 10 soru sordu..



Manisa Akhisar daki Romanlara yönelik toplu konut çalışmaları mecliste!


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Roman vatandaşlara yönelik toplu konut çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı.


Sorularını Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya ileten Biçer önergesinde "Manisa İli Akhisar ilçesi sınırları içerisinde Roman vatandaşlara yönelik konut üretim çalışmaları kapsamında 04.11.2011 tarihinde 2011/100 Sayılı Akhisar Belediye Başkanlığı tarafından alınan Meclis Kararına ilişkin aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 10 soru sordu.


Biçer'in soruları

1) Akhisar Belediye Meclisi tarafından 04.11.2011 yılında alınan kararın ardından karar yazısı TOKİ’ye iletilmiş midir? İletilmiş ise hangi tarihte karar tarafınıza iletilmiştir?


2) Akhisar Belediye Meclisi tarafından 04.11.2011 yılında alınan karara ilişkin  TOKİ  tarafından uygulanmakta olan herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır? Herhangi bir çalışma var ise ne aşamadadır?


3) Akhisar Belediye Meclisi tarafından 04.11.2011 yılında alınan karardan sonra belirlenen bölgeye TOKİ tarafından uygulanması planlanan konut projesi bulunmakta mıdır?


4) Roman vatandaşları faydalandırmak amacıyla toplu konut yapılmasına yönelik bir çalışma varsa ne zaman yapılacaktır?


5) Kaç adet konut yapılması planlanmaktadır?


6) Roman vatandaşlarımızı faydalandırmak amacıyla Manisa ilinde yapılması planlanan toplu konut projesi bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise nerelere ve ne zaman toplu konut yapılacaktır?


7) Toplu konut yapılmayacak ise Akhisar Belediye Meclisi tarafından karar alınmasının v yer tahsisi yapılmasının gerekçesi nedir?


8) Yer tahsisi yapan Akhisar Belediyesi TOKİ’ye Toplu konut yapılmasını istediğine yönelik herhangi bir talepte bulunmuş mudur? Bulunmuş ise hangi tarihte kim/kimlerin imzası ile toplu konut talebinde bulunulmuştur?


9) Toplu konut yapılmasına ilişkin herhangi bir çalışma yürütülmesi planlanmamakta ise vatandaşlarımızı mağdur eden konuda duyarsız davranılmasının gerekçesi nedir?


10) Vatandaşlarımızın barınma şartlarının iyileştirilmesi Sosyal Devlet ilkesinin gerekliliği iken Sosyal Devlet ilkesinin ihlal edilmesinin gerekçesi nedir?




Geri Dön