26 / 04 / 2024

Manisa Atatürk Kent Park törenle açıldı!

Manisa Atatürk Kent Park törenle açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yunusemre ilçesi’ndeki Güzelyurt Mahallesi’nde, 170 dönüm arazi üzerine kurulan Atatürk Kent Parkı düzenlenen törenle açıldı.




19 Milyon 500 bin lira harcanarak yapılan Atatürk Kent Parkı’nın açılışına, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, mülki amirler, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.




Açılış öncesi, mimarisi ve farklı yapısıyla bir yılda tamamlanarak hizmete giren Atatürk Kent Parkı’nın tanıtım filmi gösterildi. Törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kutlama mesajı da okundu.



Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Başkan Ergün, Kent Parkı anlattı. 19 milyon 500 bin liralık bir yatırımla hayata geçirilen Atatürk Kent Parkı hakkında bilgi veren Başkan Ergün, 170 bin metrekare üzerine kurulu dev eserin Manisa’nın yeni yaşam alanı olacağını söyledi. Başkan Ergün, "Atatürk Kent Parkı’mızda 60 bin metrekaresi çim olmak üzere, toplam 80 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi bulunuyor. Ayrıca 11 bin metrekarelik alanda peyzaj objeleri ile görsel uygulamalar yer alıyor. Öte yandan 4 bin 500 metrekarelik çiçek gösteri alanlarının bulunduğu Kent Park’ta, yaklaşık 100 bin çiçek toprakla buluştu. Kent Park içerisinde 102 tür ve 54 bin 500 adet ağaçla çalı grubu bitki bulunuyor. Yine alan içerisinde yer alan Safran Çayı’nın 1 kilometrelik kısmı, rekreasyon alanına uygun olarak ıslah edildi” dedi.



PROJEDE ENGELLİLER UNUTULMADI

Projede her detayın düşünüldüğünü kaydeden Başkan Ergün, yapılan restoranlar, kafeler ve çocuk Oyun alanlarını anlattı. Başkan Ergün, “Projemizde 2 adet, 650 metrekarelik kafe-restoran binası, 1 adet 250 metrekare idari bina, 4 adet büfe, 1 adet 110 metrekare giriş kontrol binası, 7 adet güvenlik kulübesi, 1 adet 500 metrekare çocuk oyun atölyeleri bulunuyor. Manisalıların spor yapabileceği tesislerin de bulunduğu alanımızda, 1 adet spor tesisi binası bulunuyor. Spor tesisimiz 300 metrekare ve soyunma giyinme bölümlerinden oluşuyor. Yine Kent Parkı’mızda 1 adet suni çim futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, Tenis kortu, kaykay pisti, mini golf sahası ve kızak pisti, 1 kilometre bisiklet yolu, 2 kilometre koşu yolu, çok amaçlı etkinlik alanı, anfi tiyatro alanı, farklı yaş gruplarına yönelik çocuk oyun alanları, fitness salonları bulunmakta” diye konuştu.



"BAŞKAN ERGÜN’ÜN HIZINA YETİŞİLMİYOR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili emin haluk ayhan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Başkan Ergün’e bu eseri Manisa’ya kazandırdığı için teşekkür etti. Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, “ Biz Manisa’yla hemhal olmuş bir organizasyonuz. Yaptığı hizmetlerde temel atma törenlerindeki hızı biliyoruz. Belediye hizmetlerinde ayrım yapılmayacağına dair ifade çok önemlidir. Ben icraatlarında da ayrım yapmadığını görüyorum. Biz siyasi, sosyal, ekonomik anlamda bir uzlaşmanın peşindeyiz. Bu uzlaşmayı sağladığımız zaman adaleti de sağlamış olacağız. Buradaki fakir vatandaşın, zengin vatandaşın siyasi partisi olabilir. Ama bizi bir araya getiren değerlerin peşinde olduğumuz için bunları söylüyorum. Birisi Milliyetçilik bu Manisa’da var. Uzlaşmanın temelinde demokrasi var. Manisa, Ege demokrasinin çıktığı alandır. Başkanımdan üretken belediyecilik anlamında bizim felsefimizi, bizim idealimizi uyguladığını görüyorum. Bu alanın konut değil de bu şekilde değerlendirilmesi bizi son derece mutlu etti. Biz her zaman Manisa’nın yanındayız. Ama Manisa’nın diğer ilçelerinde bu faaliyetlerin çok hızlı şekilde yapılmasını, bu icraatlara başlamasını istiyoruz. Birçok büyükşehir olan ilde kendilerini toparlayamayan büyükşehir belediyeleri var. Buradaki hizmetleri takdir ediyorum. Bu hizmetler Manisa halkı tarafından benimsendiğini görüyorum. Manisa büyükşehir belediye başkanının bu büyük hizmetlerine destek sözü istiyorum” dedi.



"MANİSA’YA HAYIRLI OLSUN"

Törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, eserin kente kazandırılmasından dolayı mutluluk, gurur yaşadıklarını dile getirdi. Manisa’nın İzmir’in gölgesinde kalmamak için yarış içinde olduğunu kaydeden Vali Bektaş, “Manisa eksikliklerini tamamlaması lazım. Manisa çalışılacak yer olmanın yanında hızla yaşanacak bir yer haline gelmek zorunda. Manisa 17 ilçesiyle çok büyük bir potansiyel. Atatürk kent parkımız hayırlı uğurlu olsun. Benzer hizmetlerde buluşmayı diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hüseyin Köroğlu tarafından dua okundu. Duanın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Başkan Yardımcıları ve Manisa protokolünün katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte Manisa protokolü ve vatandaşlar, 170 dönümlük muhteşem Atatürk Kent Parkı’nı gezdi.



Milliyet


Geri Dön