26 / 04 / 2024

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleşti!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleşti!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı 3’üncü oturumunda Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilecek park ve yeşil alanların tespiti ile yolların ve ulaşım bağlantılarının tespiti maddeleri görüşülerek karara bağlandı.




Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı 3’üncü oturumunda Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilecek park ve yeşil alanların tespiti ile yolların ve ulaşım bağlantılarının tespiti maddeleri görüşülerek karara bağlandı. MHP grubunun ilgili komisyon raporlarına muhalefet şerhi koyduğu maddeler, AKP ve CHP grubunun kabulüyle oyçokluğuyla kabul edildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı 3’üncü oturumu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 54 ve 55’inci maddelerinde Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilecek park ve yeşil alanların tespiti ile yolların ve ulaşım bağlantılarının tespiti maddeleri görüşüldü. Maddeler öncesi söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, AKP’li 11 ilçe belediyesinin Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı alanlarla ilgili sunum yaptı. Memiş, Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7’nci maddesine atıfta bulunarak, ilgili komisyonların bu maddeyi dikkate almadığına vurgu yaptı.

İlgili maddelere MHP’den muhalefet şerhi

Memiş’in sunumunun ardından konuşan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ise, ilgili komisyon raporlarına MHP grubu olarak muhalefet şerhi koyduklarını belirterek, “5216 sayılı kanunda büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki yollar, meydanlar, bu yolların temizliği büyükşehrin görevleri arasındadır. Buna göre park yeşil alanların tespiti yapılmalıdır. Büyükşehrin uhdesinde kalacak alanlar kent bütünlüğü düşünülerek bölüşülmelidir. Komisyon raporu hazırlanırken Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden görüş alınmaması ayrı bir nottur. Bu görüşler daha önceki komisyon raporunda vardı. Görüşlerimiz aynı konudadır. Bu konuda ret veriyoruz” dedi.

Oyçokluğuyla kabul edildi

İlgili maddeler üzerine AKP Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan ve CHP Grup Başkan Vekili Zeki Bilgin de söz alarak görüş bildirdi. Konuşmaların ardından ilgili 54 ve 55’inci maddeler oylamaya sunuldu. Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilecek park ve yeşil alanların tespiti ile yolların ve ulaşım bağlantılarının tespiti ile ilgili komisyon raporları MHP grubunun ret oyuna karşın, AKP ve CHP gruplarının kabul oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön