26 / 04 / 2024

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar gerilimi!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar gerilimi!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi' nde tartışmalara neden olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun imar planı değişikliği raporu, AK Parti grubunun kararıyla kabul edildi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında Kültür Sitesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. İmar çalışmalarıyla ilgili meclise getirilen önergelerin gündeme alınmaması gerektiğini belirten Ergün, "İmarla ilgili konulan 15 gün öncesinden müdürlüğe getirin, o sürede halledilsin. Gündeme sokulmasını istemiyoruz" dedi. AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan ise, "Biz burada hukuksuz bir şey yapmıyoruz. Çözülebilecek sorunların çözülemez hale getirmek gereksiz. Bu önergelerde çözülebilir sorunlar var" yanıtını verdi. 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun Ulucami ve çevresinin korunmasıyla ilgili hazırladığı revizyon imar planının değişikliği görüşmelerinde de gergin anlar yaşandı. Başkan Ergün, "Komisyonun vermiş olduğu ilk raporda orada 1 ya da 2 katlı villa yapılsın kararı var. Bu adalar aynen kalsın, o gecekondular kalsın, bir katlı, iki katlı villalar olsun demiş İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Can Mercül. Yalansa söylesin" dedi. Mercül ise, "Benim burada şahsi olarak alabileceğim bir karar yok. Siz olayı farklı yönlere çekiyorsunuz. İşin doğrusu oranın eskiden yeşil alan olmasıydı. O zaman bu alanlan satın alın" dedi. AK Parti grubunun karanyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun imar planı değişikliği raporu kabul edildi.


Yeni Asır 


Geri Dön