29 / 03 / 2024

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, yaptığı teknolojik yatırımlarla hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor. İmar Bilgi Sistemi'ni geliştiren Büyükşehir Belediyesi, imara ilişkin sorgulamaları arşiv araştırması gerekmeksizin yapabilecek.



MANİSA Büyükşehir Belediyesi, yaptığı teknolojik yatırımlarla hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında İmar Bilgi Sistemi'ni geliştiren Büyükşehir Belediyesi, imara ilişkin sorgulamaları arşiv araştırması gerekmeksizin yapabilecek. İmar Bilgi Sistemi'nin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. 


Düzenlenen toplantıya İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte projenin yürütülmesinde görevli personeller katıldı. Projenin ayrıntılarından bahseden Bilgi İşlem Daire Başkanı Memiş, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü olarak Manisa'da tüm verileri tek çatı altında toplama noktasında yenilikler yaptığını belirterek, "Bu proje doğrultusunda Numarataj Bilgi Sistemini hayata geçirmiştik. Daha sonra Takbis adını verdiğimiz Tapu Kadastro Bilgi Sistemi hayata geçti. Bu sistemlere ek olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda İmar Bilgi Sistemi'ni aktif hale getiriyoruz" dedi. 

Teknolojik gelişmelerin ışığında kurum olarak kendi alt yapılarını oluşturduklarının altını çizen Memiş, "İmar Bilgi Sistemi ile doğru olan bilgiye en kısa zamanda ulaşmayı hedefliyoruz. Bu avantajla yöneticilerin karar verme ve personelin sonuca daha kısa sürede giderek hizmet kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak bu tür uygulamalarımız devam edecek" dedi. 


İLK ETAPTA YUNUSEMREVE ŞEHZADELER'DE KULLANILACAK 


İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu ise İmar Bilgi Sistemi Projesi'nin birinci etabını tamamladıklarını belirterek, "Bu kapsamda Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizin imar planlarının sayısallaştırılması ve akıllandırması çalışmaları tamamlandı. Bu çalışma Coğrafi Bilgi Sistemi'ne uygun hale getirilerek 1989 yılından itibaren yapılan tüm plan değişiklikleri sisteme aktarıldı. Aynı zamanda sit alanları, koruma sınırları, tescilli yapılar, kentsel dönüşüm alanları, jeolojik etütler ile birlikte üst ölçekli planlarda sisteme aktarıldı. Bu projeyle imara ilişkin sorgulamalar arşiv araştırması gerekmeksizin yapılabilecek" diye konuştu. 


SİSTEMİ TÜM İLÇELERE YAYACAĞIZ 

İmar Bilgi Sistemi'ni Yunusemre ve Şehzadeler İlçelerinin yanı sıra diğer 15 ilçeye yaymayı planladıklarını ifade eden Köroğlu, "Kısa zamanda güncel verilere erişim sağladığımız bu projeyi önemsiyoruz. Vatandaş ve kurum taleplerine daha hızlı cevap verebileceğiz. Belediyemiz bünyesinde yapılacak projelerde sonuca daha çabuk ulaşacağız. Amacımız yakın zamanda bu sistemi 15 ilçemizin tümüne yaymak" dedi. Konuşmaların ardından İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte dijital sistem üzerinden projenin ayrıntıları ile ilgili bilgi verdi. 


Manisa Olay


Geri Dön