25 / 04 / 2024

Manisa Büyükşehir’den Emre Köyü’ne modern düzenleme!

Manisa Büyükşehir’den Emre Köyü’ne modern düzenleme!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula ilçesine bağlı Emre Köyü’ne yapılacak olan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevresi Meydan Düzenlemesi projesi görüşüldü.




Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te ilk olarak Zeki Bilgin’in komisyonlarda çalışan Meclis Üyesi sayısının 9’a çıkarılması önergesi görüşüldü. İlgili madde Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na sevk edildi. Daha sonra Akhisar’ın MHP’li Meclis üyeleri Feza Yavuzkasap ve Doğan Ensivri imzasıyla verilen önergede, Akhisarlı Şehit Serdar Denizer’in adının 267 Sokak’a verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

Yunus sevgisiyle Kula her yıl binlerce turist ağırlıyor

Meclis’te Kula Emre Köyü’ne yapılacak olan Yunusemre ve Tabduk Emre Türbesi çevresi meydan düzenleme projesi de görüşüldü. Yapılan oylamada projeye AK Parti grubu çekimser oy kullandı. Bunun üzerine söz alan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, projenin komisyonlardan oybirliğiyle geçtiğine vurgu yaptı. Güzgülü, “Emre Köyü’ne trilyonluk yatırım yapılıyor, ancak Kula’dan meclis üyelerinin sesi çıkmıyor” dedi. Oylamanın ardından söz alan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Mesele Yunus Emre olunca farklı bir boyut kazanıyor. Yunus Emre adı Türk kültürü için önemli şeyler ifade eder. Her yıl Kula ilçemize binlerce turist gelmektedir. Yunus Emre her tarafta ‘bizim Yunus’ diye anılmakta. Bizim için Yunus Emre’nin nerede olduğu değil, neden bu kadar sevildiği önemlidir. Dolayısıyla onun sevgisi evrenseldir. Çekimser kalınması bizleri üzmüştür. Her iki komisyonda oybirliğiyle geçmişken, Sayın Ahmet Palabıyık arkadaşımız ‘Yunus Emre’de neler oluyor’ diyerek asılsız ithamlarda bulunmuştur. Ortada haksızlık varsa hayır oyu kullanmalıdırlar. Yine de yüce meclisimize teşekkür ediyorum” dedi. Meclis gündem maddelerinin oylanmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumu, 12 Nisan Salı günü, saat 18.00’da toplanmak üzere sonlandı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön