20 / 04 / 2024

Manisa Cumhuriyet Mahallesi Kültür Evi 1 ay sonra açılacak!

Manisa Cumhuriyet Mahallesi Kültür Evi 1 ay sonra açılacak!

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi, Allah nasip ederse 1 veya 1,5 ay sonra hizmete girecek” dedi.



Yunusemre Belediyesi’nin hayata geçireceği projelerden birisi olan Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi’nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi, Allah nasip ederse 1 veya 1,5 ay sonra hizmete girecek” dedi.

Söz verdiği projeleri bir bir hayata geçirerek vatandaşların takdirini kazanan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, şimdi de mahallelerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Taziye Evleri’ni hayata geçiriyor.


“BİR BUÇUK AY İÇERİSİNDE HİZMETE BAŞLAYACAK”

Cumhuriyet Mahallesinde geçtiğimiz günlerde temeli atılan Kültür ve Taziye Evi çalışmalarını inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Cumhuriyet Mahallemizde güzel bir Taziye Evi ve Kültür Merkezi yapıyoruz. Bu bölgedeki vatandaşlarımız için taziye çok önemlidir. Taziye Kültürünü bende çok seviyorum. Ölenlerin arkasından Fatihalar, Yasin-i Şerifler okunuyor bol ziyaretçiler geliyor. Bugüne kadar bu taziyeler zor şartlarda çadırlarda yapılmıştı. İnşallah biz birkaç mahallemizde yeni taziye ve kültür merkezlerimizi planladık. Atatürk, Fevzi Çakmak, Cumhuriyet, Spil Mahallesi gibi. Şuanda Cumhuriyet Mahallesinden başladık. Cumhuriyet mahallesi biraz hızlı gidiyor. Çok güzel çok modern içerisinde tarihi ve mimari esintilerin olduğu projemizi hayata geçireceğiz.” dedi.

Projenin çok güzel olduğunu vurgulayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Kadınlarımıza erkeklerimize yönelik açacağımız bu taziye evinde hanımlarımız hayır yapmak, mevlit okutmak istiyorsa onlara da yardımcı olacağımız içerisinde mutfağı, tuvaleti ve sosyal alanları düşünülmüş, içerisinin halı ile kaplı olduğu, 150 metre kare salonu olan, ortadan bölünebilen, kadınlar ve erkekler tarafı şeklinde ayrılabilen çok güzel bir proje. Manisa’da ilk defa hayata geçiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Allah nasip ederse İnşallah 1 veya 1,5 ay sonra hizmete girecek olan Taziye Evi halkımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

“YILLARCA BEKLEDİĞİMİZ TAZİYE EVİ’Nİ BAŞKAN ÇERÇİ YAPIYOR”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz ise Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin Cumhuriyet Mahallesinin yıllarca beklediği bu hizmeti yerine getirdiğini belirterek, “Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ediyorum. Mahallemizde Doğu ve Güney Doğu bölgesinden vatandaşlarımız vardır. 1 hafta süren taziyelerde çok kalabalık oluyor. Biz bugüne kadar çadırlar ile bu taziyeleri yapıyorduk. Kurup taşırken bu çadırlar oldukça zor oluyordu. Kışın oldukça soğuk oluyordu. Sayın Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi, Cumhuriyet Mahallesine yakışır Taziye Evi’ni bizlere yaptı. İnşallah en kısa sürede faaliyete geçecek. Bende Cumhuriyet Mahallesi adına kendisine çok teşekkür ediyor hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön