25 / 04 / 2024

Manisa Engelli Yaşam Merkezi için çalışmalar başladı!

Manisa Engelli Yaşam Merkezi için çalışmalar başladı!

Manisa’ya yapılması planlanan Yaşlı Rehabilitasyon ve Engelli Yaşam Merkezi için incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Zekeriya Savaş ve Ömer Faruk Çelik arazide incelemelerde bulundu.



Manisa’ya yapılması planlanan Engelli Yaşam Merkezi için ilk adım atıldı.


Manisa’ya yapılması planlanan Yaşlı Rehabilitasyon ve Engelli Yaşam Merkezi için incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Zekeriya Savaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Karaoğlanlı mahallesinde Belediyeye ait arazide incelemelerde bulundu. Şehzadeler’e Yaşlı Bakım Rehabilitasyon ve Engelli Yaşam merkezi kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın müşaviri değerli büyüğümüz Zekeriya bey, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte Karaoğlanlı mahallemizde belediyemize ait olan arsamızda incelemeler yapıyoruz. Burada bakıma muhtaç yatalak durumdaki yaşlılarımızın rehabilitasyon ve bakımlarının yapılacağı bir tesis ve Engelli Yaşam Merkezi yapmak gibi bir projemiz var. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selçuk Özdağ’ın Manisa’mıza vermiş olduğu bir müjde idi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız projenin uygun olup olmadığı noktada çalımalar yapıyor. Bu günde konunun uzmanı olan Bakan Müşavirimiz Zekeriya bey Şehzadelerimize geldiler. Kendisiyle belediyemizde de konuyla alakalı bir toplantı yaptık hem de bu projenin yapılacağı arazide incelemelerde bulunuyoruz. Bakanlık bünyesinde yapılan çalışmalar nihayete erdiğinde, bu arazi ile ilgili net bir yol haritası meydana çıkmış olacak. Temenni ediyoruz ki inşallah burada Manisalıların ihtiyacı olan iki güzel sosyal tesisi Şehzadelerimize kazandırma fırsatımız olur. Hem Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, hem de Engelli Yaşam Merkezinin Şehzadelerimizde bulunana bu alana kazandırıla bilmesi için Şehzadeler Belediyesi olarak biz çaba ve gayret sarf ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Danışmanımız Zekeriya Savaş’a Şehzadelerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.


“EN KISA SÜREDE PROTKOL HAZIRLAYACAĞIZ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik beyin bu konuda ki istek ve taleplerini öğrendik. Bu konuda Ankara’ ya döner dönmez inşallah en kısa zamanda protokolleri hazırlayıp çalışmalara başlayacağız. İncelemiş olduğumuz bu yer proje için gayet uygun bir yer. Bakanlığımızın kararı doğrultusunda inşallah Belediye Başkanımızın dediği hem yaşlılarımız hem engellilerimiz için kuruluşları şehrimize kazandırmış olacağız. Manisa ve Şehzadelerimiz için hayırlısı olsun.


Hürriyet


Geri Dön