26 / 04 / 2024

Manisa Gökçeören'in 40 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Gökçeören'in 40 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın Gökçeören Mahallesi’nin yenilenecek olan 40 yıllık altyapısı için proje çalışmalarına başladı.




Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 17 ilçedeki altyapı yaralarına, ürettiği önemli projelerle neşter vurmaya devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesi’nin kanalizasyon sorununu da geliştirdiği projeyle ortadan kaldırıyor. Mahallenin 40 yıldır kullanılmasından dolayı deforme olan kanalizasyon hattı MASKİ tarafından yenilenecek. Kanalizasyon altyapısının yanı sıra, mahallenin içme suyu şebekesini de yenilenerek Gökçeören’de sağlıklı altyapı temin edilecek. İhalesi gerçekleştirilen kanalizasyon projesine ilişkin zemin etüt çalışmaları İller Bankası ve MASKİ Genel Müdürlüğü Projeler Dairesi Başkanlığı’ndan Jeofizik Mühendisi Murat Bozdemir’in kontrolörlüğünde yapıldı. Zemin etüdü kapsamında yapılan çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Önder Baştürk ve MASKİ Kula Sorumlusu Adem Zobudoğuş da, Gökçeören Mahalle Muhtarı Hekmet Eren’le birlikte yakından takip ettiler.

“Güvenimizi boşa çıkarmadılar”

Mahallelerinin eskiyen altyapısının yenilenecek olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Gökçeören Mahalle Muhtarı Hekmet Eren, “Mahallemizin eski hatlarının yenilenmesi için sabırla, güvenle bekledik. Güvenimizi de boşa çıkarmadılar. 40 yıllık şebekelerimiz yeniden döşenecek. Projesi için çalışmalara başladılar. Kanalizasyonumuz yapılınca açık kanala akan kirli sulardan kurtulacağız. Mahallemiz daha temiz hale gelecek. İçme suyumuzun hatları da değişince daha sağlıklı su içeceğiz. Çalışmalar için MASKİ Genel Müdürlüğümüz’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

5 mahalleye daha yeni altyapı müjdesi

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve çalışmaları devam eden Kula Gökçeören Kanalizasyon Şebeke Kesin Projesi ihalesi kapsamında, Köprübaşı, Gördes, Kırkağaç, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde 5 yeni proje daha ele alınacak. Köprübaşı merkez, Gördes’in Güneşli, Kırkağaç’ın Gelenbe, Salihli’nin Adala ve Turgutlu’nun Urganlı mahallelerine ait kanalizasyon hatları da MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yenilenecek.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön