25 / 04 / 2024

Manisa Gördes'e 3 taraftan yol hamlesi!

Manisa Gördes'e 3 taraftan yol hamlesi!

Gördes'e 3 Taraftan Yol HamlesiGördes'te devam eden devlet yatırımlarına her yıl yenileri eklenmeye devam ediyor. Yıllardır Gördes'in kanayan yarası olan ulaşım sorunu için 3 taraftan büyük bir yol atağına geçildi.




Gördes'te devam eden devlet yatırımlarına her yıl yenileri eklenmeye devam ediyor. Yıllardır Gördes'in kanayan yarası olan ulaşım sorunu için 3 taraftan büyük bir yol atağına geçildi.


Yıllardır beklenen Akhisar-Gördes yolunda çalışmalar başlatıldı. Gördes-Köprübaşı yolunda son 7 Km'ye girildi. Gördes-Güneşli-Kılavuzlar yolunun proje çalışmaları tamamlandı, 2017 yılında ihaleye çıkması bekleniyor.  1. çevre  yolunda sona gelinirken; 2. çevre yolunda ölçümler yapıldı, dikimli kesim ihalesine çıkılacak. Gördes'i adeta şahlandırması beklenen yol projelerinin devam eden çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri sizler için topladık. İşte yol çalışmalarıyla ilgili tüm merak edilenler:


Gördes-Akhisar Yolu'nda Çalışmalar Başladı

Orman Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğü'nden alınan izinlerin ardından hızlı bir şekilde başlatılan dikimli kesim çalışmalarının ardından Akhisar - Gördes yoluna giren iş makineleri 3 noktada virajlar için genişletme ve dolgu çalışması yürütüyor. Başlatılan çalışmalar sonucunda virajların tamamına yakını genişletilerek sıfıra indirilmiş olacak. Gördes-Akhisar yeni yolu eski yola göre daha güvenli olacak. Virajlar yüksek ölçüde azaltılacak. Eğimler azaltılarak, yol genişletilecek ve araç arkası beklemeler sona erecek. Gördes-Akhisar yeni karayolu 1A kalite standartlarına çıkacak.

Gördes-Köprübaşı Yolu'nda Son 7 Km

Kamulaştırma sorunlarından dolayı bir süre aksayan Gördes-Köprübaşı yolunda geçtiğimiz aylarda hızla başlatılan çalışmalarda son 7 km'ye girildi. Kalan 7 km mesafede yol açma, dolgu çalışmaları ve istinat duvarı çalışmaları devam ederken, tamamlanan kısımlarda belirli aralıklarla asfaltlama yapıldı. Yüklenici firma yetkilileri altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2017 yılı asfaltlama sezonunun açılmasıyla birlikte Gördes-Köprübaşı  yolunun tamamlanacağını bildirdi.

Gördes-Güneşli-Kılavuzlar Yolu'nun Proje Çalışmaları Tamam

Gördes-Akhisar yolunu Demirci'ye bağlayan Güneşli-Demirci arasındaki yolun proje çalışmaları tamamlandı. Proje çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde onay aşamasında olduğu belirtilirken; 2017 yılı içerisinde de Gördes-Güneşli-Kılavuzlar yolunun ihaleye çıkması bekleniyor.

1. Çevre Yolunda Sona Yaklaşılırken 2.'si için Ölçümler Yapıldı

Gördes'in çehresini genişletecek ve şehir içi riskli kamyon geçişlerini azaltacak olan çevre yollarının birincisinde sona gelindi. Akhisar girişinden, Köprübaşı yolu üzerinde bulunan Akçeşme'ye uzanan çevre yolunun alt yapı, dolgu ve istinat duvarı çalışmalarında artık sona gelindi. 2017 asfalt sezonun açılmasıyla birlikte asfaltlama çalışmaları yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak ve Gördes Yeni Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alandan başlayarak Bodomas Köprüsü'ne kadar uzanacak olan diğer çevre yolu için çalışmalar başlatılacak.


Başkan Muhammet Akyol'dan Teşekkür

Yol projelerinin tamamlanmasının ardından Gördes'in şahlanışa geçeceğini ifade eden Başkan Muhammet Akyol ; "Gördes'imizin ulaşım sorunu için devletimiz tarafından büyük bir atağa geçildi. Gördes-Akhisar Yolunda, Gördes-Köprübaşı Yolunda, çevre yolunda büyük bir atağa geçildi. Güzide ilçemiz Gördes bu büyük yol projelerinin ardından şahlanışa geçecek ve gelişimini sürdürmeye devam edecek.  Gördes'imiz için büyük öneme sahip olan bu yatırımlar için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım'a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, bölge müdürlerimize ve emeği geçen katkı sağlayan herkese Gördes'imiz adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.



Gördes Belediyesi



Geri Dön