19 / 04 / 2024

Manisa Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı içindeki bina yıkıldı!

Manisa Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı içindeki bina yıkıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Topçuasım Mahallesi’nde Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı içerisinde yer alan beş katlı binanın kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımı gerçekleştirilen bina park alanına dâhil edilecek...




Manisa Büyükşehir Belediyesi Topçuasım Mahallesi’nde Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı içerisinde yer alan beş katlı binanın kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımı gerçekleştirilen bina park alanına dâhil edilecek.


Topçuasım Mahallesi’nde bulunan Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı içerisinde yer alan ve imar planında yeşil alan içerisinde kalan beş katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Taner İçöz, bina ile ilgili hak sahipleri ile uzun süredir devam eden konunun sonuca bağlandığını söyledi. Bina ile ilgili olarak mahkemenin belirlediği 656 bin TL’nin hak sahiplerine ödenerek binanın kamulaştırmasının yapıldığını ifade eden İçöz, “Beş katlı binanın imar planında kalması nedeniyle kamulaştırması gerçekleştirildi. Bina içerisinde bulunan sekiz adet daire ve bir adet iş yeri sahibine gerekli ödemeler yapıldı. Daire başkanlığımız tarafından istimlak edilen bina, Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından ihale edilerek yıkımına başlandı” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de mahalleyi ziyaretinde vatandaşların yıkılması konusunda görüş bildirdiği binanın olduğu bölge, Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı’na dâhil edilecek. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kısa sürede çevre düzenlemelerinin başlayacağını ifade eden Kent Estetiği Daire Başkanı Serpil Çakır, “Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte binanın olduğu bölgeyi de parka dâhil ederek, halkımızın daha ferah bir ortam da zaman geçirmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön