28 / 03 / 2024

Manisa Hafsa Sultan 276 hanenin isteğine göre yenilenecek!

Manisa Hafsa Sultan 276 hanenin isteğine göre yenilenecek!

Manisa Büyükşehir Belediyenin Hafsa Sultan Mahallesindeki iki adada yapacağı örnek yerinde dönüşüm projesi için vatandaşlarla görüşmeler hızla devam ediyor.




İki ada üzerindeki 276 hanenin tamamına ulaşarak, vatandaşların rızasıyla güzel bir projeyi ortaya kovacaklarını belirten İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, yerinde dönüşüm yaparak, Manisa'da bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi


MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesindeki iki ada üzerinde yapacağı örnek yerinde dönüşüm projesi için vatandaşlarla görüşmelere başlandı. İki ada üzerindeki toplam 276 hanenin tamamına ulaşarak vatandaşlara dönüşümle ilgili soruların yöneltildiği ve fikirlerinin alındığı görüşmelerde, yapılacak dönüşümün vatandaşın rızası üzerine yapılacağı belirtildi. 


Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası zemin katında yer alan SPİLAŞ bünyesinde oluşturdukları irtibat bürosunda vatandaşlarla yüz yüze görüşmelerin yapıldığını belirten İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, 276 hanenin yüzde 90'ına ulaştıklarını, kalan yüzde 10'luk kısma da hafta sonuna kadar ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 


VATANDAŞ ARTIK BU DÖNÜŞÜMÜ İSTİYOR 


Hafsa Sultan Mahallesinde iki adayı pilot bölge seçerek, çalışmayı bu iki ada üzerinden yürüttüklerini belirten Köroğlu, "Mahallede yaşayan tüm vatandaşlanmızı dinliyoruz, proje ile ilgili taleplerini alıyoruz. 

Böylelikle kafalarındaki soru işaretlerini de gidermiş oluyoruz. Vatandaşlarımız çalışmamızı çok olumlu karşılıyorlar. Tüm çalışmalar detaylı bir şekilde kendilerine aktarılıyor. Tamamen vatandaşlanmızın rızasına bağlı yerinde dönüşüm yapılacak. Nisan ayı içerisinde projeler şekillendirilip, vatandaşlara proje tanıtımı yapılacak. Bu çalışmalanmız kentsel dönüşüm adına Manisa'da bir ilk olacak" dedi. 


KENDİ SEMTLERİNDE YENİ EVLERİNDE YAŞAYACAKLAR 


Manisa'da örnek bir uygulama hayata geçireceklerini ifade eden Manisa Biiyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, vatandaşların hakkının korunarak çalışmalann yürütüldüğünü vurgulayarak, "Vatandaşlarımızdan gelen veriler ve talepler doğrultusunda örnek bir şehircilik uygulaması gerçekleştireceğiz. Buradaki yenileşme hareketini yerinde yapıyoruz. Herkes yine kendi semtinde yaşayacak. Ama artık yeni evlerinde, yenilenen sokak ve caddelerinde olacak. Proje kapsamındaki konutların otopark, yeşil alan gibi sorunlan olmayacak. 

Burada yeni bir yaşam alanı tesis edeceğiz. Tüm bu işleri, projeleri hazırlarken herkesin hak ve hukukunu koruyarak, vatandaşlanmızdan gelen talepleri değerlendirerek yapacağız" diye konuştu. 


Manisa Olay


Geri Dön