27 / 04 / 2024

Manisa İmam Hatip Lisesi'nin yeni ek binası devredildi!

Manisa İmam Hatip Lisesi'nin yeni ek binası devredildi!

Manisa İmam Hatip Lisesi'ne ek bina olarak yapılan, FETÖ'nün himayesi altına almaya çalıştığı binaya devlet tarafından el konuldu. Bağışlar ve öğrenci yardımlarıyla inşa edilen yeni ek bina Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi.



Manisa İmam Hatip Lisesi'ne ek bina olarak yapılan ve daha sonra FETÖ'nün gasp ettiği binaya, devlet tarafından el konuldu. Bağışlar ve öğrenci yardımlarıyla yapılan bina, FETÖ tarafından amacı dışında kullanılıyordu.


Bina, her türlü talebe rağmen Milli Eğitim'e verilmeyerek yıllarca özel okul olarak çalıştırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile binaya el konuldu.


Binanın, Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi ve Kız İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılması kararlaştırıldı.


Amacına uygun hizmet edecek 


Okulun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortak çalışma başlatıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Aziz milletimiz ve Manisalı hemşerilerimizin bağışlarıyla, İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilerin topladıkları kurban derilerinden elde edilen gelirle yapılan bu bina, çok şükür ki Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Bundan sonra yapılış amacına uygun bir şekilde hizmet verecek" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön