16 / 04 / 2024

Manisa Karaağaçlı, arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Karaağaçlı, arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Karaağaçlı Mahallesi’nde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar hızla sürüyor. Saatte 65 metreküp su arıtılacak olan tesis sayesinde vatandaşlar daha kaliteli içme suyu tüketecek.





Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesindeki içme suyu kalitesini arttırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. MASKİ, Şehzadeler ilçesine bağlı Karaağaçlı Mahallesi’nde inşaatına başladığı içme suyu arıtma tesisindeki çalışmalarını hızla sürdürüyor. 105 metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve saatte 65 metreküp su üretecek olan tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, bölgedeki su kalitesi büyük ölçüde yükseltilmiş olacak.

17 ilçeye kaliteli içme suyu

Manisa genelindeki içme suyu arıtma tesisleri hakkında bilgi veren İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, görevimiz sorumluluk alanımız içerisindeki yerleşim yerlerine yalnızca içme suyu temin etmek değil. Vatandaşlarımıza ulaşan bu suların kalitesini mümkün olabildiği ölçüde arttırmak için de 17 ilçemizde farklı kapasitelerde içme suyu arıtma tesislerini işletiyor ve yenilerini inşa ediyoruz. Bu tesislerde, suların aşamalı şekilde arıtım işlemi gerçekleştirilerek, sağlıklı şekilde depolanması sağlanıyor. Tesislerimizden çıkan suların kimyasal nitelikleri ve gerekli ölçümleri İçme Suyu Dairesi Başkanlığımızda görev yapan mühendislerimiz tarafından düzenli olarak yapılıyor. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu temin edebilmek için bu tesislerimize özellikle önem gösteriyoruz” diye konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön