24 / 04 / 2024

Manisa Karayağcıhacılar'da alt yapı için ilk kazma vuruldu!

Manisa Karayağcıhacılar'da alt yapı için ilk kazma vuruldu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesi Karayağcıhacılar Mahallesi’ne sıfırdan kanalizasyon hattı kazandırarak mahalleliyi altyapı konusunda rahata kavuşturmak için ilk kepçeyi vurdu.




MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede başlattığı altyapı yenileme hamlesinde hız kesmiyor. Yunusemre ilçesi Karayağcıhacılar Mahallesi’nin altyapı dönüşüm işlemleri MASKİ tarafından gerçekleştiriliyor. Kanalizasyon hattı bulunmayan mahalledeki hat döşeme çalışmalarına başlayan MASKİ ekipleri, çalışmanın tamamlanmasının ardından mahallenin içme suyu hattını da yenileyecek. İl genelinde sağlıklı altyapılar inşa etmek için çalışan MASKİ, Karayağcıhacılar’da da vatandaşların uzun yıllar kullanacakları güvenli ve kullanışlı bir altyapı sistemi kuracak.

“Bugüne kadar köyümüzde çalışma yoktu”

MASKİ tarafından mahallede başlatılan hat döşeme çalışmaları, altyapı konusunda rahata kavuşacak olan mahalle sakinlerini de memnun etti. Mahalle sakinlerinden İbrahim Gözlet, “Biz her şeyi anında istiyoruz, ama her iş sırayla. Bugün sizin köy, yarın bizim köy. İçme suyumuz var. Kanalizasyon hattımız döşeniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı’mızdan Allah razı olsun. Bu hizmeti veriyorlar bize” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Satiye Kaval ise, “Bugüne kadar köyümüzde çalışma yoktu. Çalışma olmaya başladı, memnunuz. İnşallah devam eder” dedi.

Yapılan çalışmaların mahalleleri için önemli olduğunu söyleyen ve mahallede imamlık görevi yürüten Mehmet Ali Karasaç şu açıklamaları yaptı: “Bu köyün imamıyım. Yapılan çalışmalar bizim köyümüz için. 15-20 haneli bir köy için çok olumlu çalışmalar. Cengiz Başkan’a bu yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Daha nice hizmetleri yapmayı da Allah ona nasip etsin diyorum.”

“Büyükşehir’le bütün sıkıntılarımız bir bir ortadan kalkıyor”

Karayağcı Hacılar Mahalle Muhtarı Mehmet Gözlet, daha önce mahallelerinde böyle hizmetler görmediklerini söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Mahalle Muhtarı Gözlet, “Bu yapılan işler güzel. Köylerimiz mahalleye dönüştüğü için güzel şeyler oluyor. Pislikler sokaklara akmıyor. Şimdiye kadar Yunt Dağı’nda böyle şeyler olmamıştı. Büyükşehir olduğundan beri Yunt Dağı’nda iş olmaya başladı. Şimdi küçüktür, büyüktür ayrımı yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’den, yönetiminden, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’dan Allah razı olsun. Büyükşehir’le bütün sıkıntılarımız bir bir ortadan kalkıyor” diyerek, hizmetlerden duyulan memnuniyeti ifade etti.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön