19 / 04 / 2024

Manisa Kentpark'ta neler var?

Manisa Kentpark'ta neler var?

Manisa Kentpark 170 dönümlük alan üzerinde inşa edildi. Plant Dergisi tarafından 'Kamusal Uygulamalar Proje ve Bakım Dalı'nda ödüle layık görülen park Manisa'nın sosyal alan ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Peki Manisa Kentpark'ta neler var?





Manisa Kentpark projesi görkemli bir açılışın ardından hizmete girdi. Parkın açılışında Kayahan'ın vefatı nedeniyle ilk gün konser verecek olan Nilüfer'in yerine Kıraç sahneye çıktı



Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaşama geçirdiği Manisa Kentpark hizmete girdi. Bir yılda tamamlanan proje, Kıraç konseriyle açıldı.


19 milyon 500 bin liraya mal olan Manisa Kentpark 170 dönümlük alan üzerinde inşa edildi. Plant Dergisi tarafından 'Kamusal Uygulamalar Proje ve Bakım Dalı'nda ödüle layık görülen park Manisa'nın sosyal alan ihtiyacını da ortadan kaldırıyor


Ulusal ve uluslar arası projelerde ödüller alan Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarı Oktan Nalbantoğlu’nun imzasını taşıyan Manisa Kentpark projesinde, 60 bin metrekaresi çim olmak üzere 80 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi bulunuyor. Ayrıca 11 bin metrekarelik alanda çakıl, ağaç kabuğu gibi peyzaj objeleri ile görsel uygulamaları yer alıyor. Öte yandan 4 bin 500 metrekarelik çiçek gösteri alanlarının bulunduğu Atatürk Kent Parkı’nda 100 bine yakın çiçek de toprakla buluştu. 170 dönümlük alan içerisinde 102 tür olmak üzere 54 bin 500 adet ağaç, ağaçcık ve çalı grubu bitkinin bulunduğu proje kapsamında, alan içerisinde yer alan Safran Çayının 1 kilometrelik kısmı rekreasyon alanına uygun olarak düzenlenerek ıslah edilerek, dengeleme depoları, motopomplar ve sondajlar ile sürekli su akışı sağlanıyor. 


Manisa Kentpark'ta neler var?

Manisa'nın sosyal alan ihtiyacını karşılayacak olan Manisa Kent Park'ta 2 adet 650 metrekarelik kafe-restoran binasının yanı sıra 1 adet 250 metrekare idari bina, 4 adet büfe, 1 adet 110 metrekare giriş kontrol binası, 7 adet güvenlik kulübesi, 3 adet 85 metrekare genel kullanıma açık wc, 1 adet 500 metrekare çocuk oyun atölyeleri binası bulunuyor. Manisalıların spor yapabileceği tesislerin de bulunduğu alanda 1 adet 300 metrekare spor tesisi binası ve soyunma giyinme bölümü, 1 adet suni çim futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, 1 adet tenis kortu, 1 adet kaykay pisti, 1 adet mini golf sahası, 1 adet kızak pisti, 1 kilometre bisiklet yolu, 2 kilometre koşu yolu, çok amaçlı etkinlik alanı, anfi tiyatro alanı, farklı yaş gruplarına yönelik çocuk oyun alanları, fitness alanları bulunmaktadır. Ayrıca 4 bin metrekare kauçuk alan üzerinde farklı yaş grupları ve engellilere hitap eden 27 adet özel üretim çocuk oyun grubunun bulunduğu Atatürk Kent Parkı alanı içerisinde bir takımı normal, bir takımı engelli vatandaşlara yönelik olmak üzere 8’li, 2 takım fitness grubu yer alıyor.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön