26 / 04 / 2024

Manisa Kula'ya ihtisas OSB kurulacak!

Manisa Kula'ya ihtisas OSB kurulacak!

Ak Parti Manisa Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili adayı Recai Berber, Kula’ya deri ihtisas organize bölgesi kurulacağı müjdesini verdi.Berber, Batı Kışla olarak tabir edilen askeri birliğin en yakın süre içerisinde yapım çalışmalarının başlayacağını be



1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kula ilçesinde Hacıtufan Mahallesi’nde hayır yemeğine katılan AK Parti Manisa Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili adayı Recai Berber, daha sonra Diyanet-Sen Kula Temsilciliği tarafından organize edilen birlik beraberlik pikniğine katıldı. Berber, programın ardından pazar esnafı ve manav esnafını ziyaret etti. Kula Manavlar Derneği Başkanı Hüseyin Üşümüş ile görüşen Berber ve beraberindekiler bir süre sohbet etti. Esnaf ziyaretleri esnasında konuşan Berber, derici esnafı için deri ihtisas organize sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini verdi. Berber, yaptığı “Son zamanlarda hakikaten bütün Köprübaşı, Kula, Selendi, en uzak ve geri kaldığını düşündüğümüz bütün ilçelerimizde çok ciddi bir tarımsal patlaması var. bugün burada da özellikle erken hasat olarak karnabaharın bu haftadan itibaren Türkiye’nin her bölgesine, özellikle İstanbul’a sevkiyatın başladığını ve ciddi anlamda da üretim olduğunu gördük. Hakikaten hem çiftçimiz hem esnafımız bu mamada memnun. Ama Türkiye’nin maalesef son 4 aydır yaşanan sıkıntılar dolayısıyla herkes 1 Kasım’ı bekliyor. 1 Kasım’da sonuçlar istikrar ve Türkiye’nin gelişmesi adına iyi bir sonuç olduğunda da herkes memnun olacak. Biz bunu Kula’da da gördük. Tabi Kula’da biliyorsunuz çok köklü bir sanayi var. Deri sanayicilerimiz. Onların sorunları ile ilgileniyoruz. Burada Türkiye’nin ilk içsel organize sanayisi olan deri organize sanayisi projemiz var. Bunu da inşallah seçimlerden sonra start vereceğiz. Arıtmasıyla sadece Kula’daki dericiler için değil, Türkiye’nin her yerindeki sanayiciler, Kula’da alt yapısı bitmiş arıtma tesisi olan bir organize sanayi olarak görecekler” dedi.

Bölgeye bir de otoban yapıldığın hatırlatan Berber, “İzmir-İstanbul otobanı şuradan ileriden geçecek. Aynı şekilde İzmir-Ankara otoyolu da Kula’mızdan geçecek. Dolayısıyla bu otoyollarla beraber başka sanayiciler de gelip burada yatırım yapacak. Kula’yı deri sanayinin merkezi yapacağız. Aynı zamanda bu bölgemize, Kula-Selendi-Köprübaşı üçgeni bölgesine Türkiye’nin her yerinden özellikle ceviz ve badem yatırımcımız geliyor. Yüzlerce, binlerce dönüm arazimiz şuanda kıymetli hale geldi. Ve bunu yatırımcılara da açmamız lazım. Burada da muhafazakar davranmamamız lazım. Çünkü Türkiye’nin ihtiyacı var. Türkiye’nin bu yatırımı kaldırmasına ihtiyacı var. Bu alanda da yapılan bütün yatırımları destekliyoruz. Özellikle bu bölgede orman vasfını yitirmiş arazilerimiz çok. Bütün üreticilerimize ve vatandaşlarımıza şunu rica ediyoruz. Gelsinler orman arazilerine artık cam vesaire değil de ceviz badem ve diğer meyve ağaçlarını dikelim. Özel ağaçlandırma kapsamında kim müracaat ettiyse bugün onlara yer veriyoruz. Yeter ki vatandaşımız iş yapmak istesin. Ama görüyoruz ciddi bir seferberlik var. Kula’nın önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde ekonomik anlamda çok hızlı bir dönüşüme uğrayacağını görüyorum. Ve inşallah bunu da 2016’dan itibaren start veriyoruz. Eksik olan göletlerimiz var. Bugün gördük. Kaç tane gölet yaptık ama yetmiyor. Onların da sulama arazilerini suladığımız takdirde Kula’mızın önü açık diye düşünüyorum” diye konuştu.

Berber, Batı Kışla olarak tabir edilen askeri birliğin en yakın süre içerisinde yapım çalışmalarının başlayacağını belirterek, “Önümüzdeki günlerde muhtemelen 2016-2017 yılında en önemli yapacağımız projelerden birisi de Batı Kışla’nın Manisa’da kalmak kaydıyla bu bölgede konuşlandırılması olacak. O konuda da biz Manisa milletvekilleri olarak hepimiz iktidarıyla muhalefetiyle bu projenin yapılması için girişimlerde bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili de sevindirici bir haberi inşallah hemşehrilerimize vereceğiz” dedi.

Berber’e ziyaretlerinde AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve partililer de eşlik etti.



Milliyet 


Geri Dön