25 / 04 / 2024

Manisa Laleli dönüşümle Yunusemre'nin merkezi olacak!

Manisa Laleli dönüşümle Yunusemre'nin merkezi olacak!

Mehmet Çerçi, Laleli Mahallesinde uygulanacak 6 bin konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Çerçi, "Kentsel Dönüşüm Projemizin hayata geçmesiyle birlikte Laleli bölgesi ilçenin merkezi haline gelecek" dedi.



Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Laleli Mahallesinde uygulanacak 6 bin konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yaptıkları çalışmalarının son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çerçi, "Kentsel Dönüşüm Projemizin hayata geçmesiyle birlikte Laleli bölgesi ilçenin merkezi haline gelecek" dedi. 


İddialıyız


Bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerde olduğu gibi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de iddialı olduklarım dile getiren Başkan Çerçi, "Bu projemiz için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay alındı ve Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere Bakanlar Kurulu'na gönderildi. İnşallah Çevre Bakanlığı bu yetkiyi Bakanlar Kurulundan alacak ve Yunusemre Belediyesi'ne devredecek. Belediye olarak vatandaşımızla sözleşme yapacağız ve kiraya çıkacaklar. Kiraya çıktıkları konutlarının kirasını da hükümetimiz ödeyecek. Bu proje hayata geçtiğinde hem Laleli Mahallesi hem de Hafsa Sultan Mahallesi kazançlı çıkacak" diye konuştu. 


Yeni bir şehir merkezi kurmak zorunda olduklarının altım çizen Çerçi, "İlçenin çarşı, pazar yeri, alışveriş merkezi ve kültür merkezi olması lazım. Biz Yunusemre'de oturuyoruz. Şehir merkezi ikiye bölündü Manisa diye bir şehir merkezi yok artık. Manisa vilayetin içerisinde biri Yumusemre biri de Şehzadeler olmak üzere iki ilçe var. Burada biz kentsel dönüşüm yapacağız. Bu Manisa'da ilk defa oluyor. Bizim, bir kent merkezi oluşturma hayalimiz var. Yunusemre Belediyesi olarak bu şehri en iyi hale nasıl getiririz, yeni bir kent merkezi nasıl oluşturanız bunun için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da büyük bir teveccühü ve kabulüyle modern bir kent ve kentin merkezini oluşturalım istiyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Çerçi ayrıca, Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında zaman zaman vatandaştan da bilgilendirdiklerini de söyledi. 

Sosyal belediyecilik önemli  TOKİ  ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de çok önem verdiklerini belirten Çerçi, "Beklenen Misafir", "Torunumla Birgün", "Ver Elini Manisa", Ben Hiç Köy Görmedim ki", "Ben Hiç Lunapark Görmedim ki", "Haydi Çocuklar Yüzmeye", "Babalar ve kızları", "Manisa'da Tarihe Yolculuk" gibi sosyal projeleri gerçekleştiren belediyemiz, vatandaşlarımıza hizmet noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin gecesini gündüzüne katarak çalışmalarına devam etmektedir" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön