19 / 04 / 2024

Manisa Muradiye Spor Kompleksi hizmete açıldı!

Manisa Muradiye Spor Kompleksi hizmete açıldı!

Manisa'da yapımı tamamlanan Muradiye Spor Kompleksi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor komleksinin güzel bir örnek olduğunu belirtti.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençliğin, ülke bayrağını 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımaya hazır olduğunu belirterek, "Ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaktır." dedi.


Manisa'da yapımı tamamlanan Muradiye Spor Kompleksi'nde düzenlenen il genelinde toplam maliyeti 100 milyon lirayı aşan 28 tesis yatırımıyla ilgili toplu açılış törenine katılan Kılıç, konuşmasında, spor kompleksinin, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin güzel bir örneği olduğunu ifade ederek, böyle bir eseri kazandırmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.


Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kalkınma hamlesinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında hiçbir şekilde durmadan, ivmesini kaybetmeden devam ettirildiğini vurgulayarak, milletin beklentilerini karşılamak için gece gündüz çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.


Açılışı yapılan tesislerden sadece bakanlığına bağlı olanların toplam maliyetinin 35 milyon liraya ulaştığını vurgulayan Kılıç, "Bunlar, geçmiş yıllarda hayaldi." ifadesini kullandı.


Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtların inşaatlarının hızla devam ettiğini kaydederek, "Yurtlarımız, barınma ihtiyacını karşılamasının yanı sıra sosyal aktiviteler, kariyerle, milli ve manevi değerlerle ilgili çalışmalarla gençlerimizi geleceğe, ülke yönetimine hazırlıyor." diye konuştu.


Ölüm yıl dönümü olan Muhsin Yazıcıoğlu ile şehit ve gazileri rahmetle andığını dile getiren Kılıç, "Gençlik, ülke bayrağını 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımaya hazırdır. Ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaktır. Çünkü onların karşısında, ecdadına bağlı, geleceğe yürüyen Türk milleti ve gençliği karşısında olacaktır." değerlendirmesini yaptı.


- 150 bin kişiye iş imkanı 


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da tarım ihracatının yüzde 17'sinin yapıldığı Manisa'da, Türkiye'nin işsizlikteki 2023 yılı hedefi olan yüzde 5'in şimdiden yakalandığına dikkati çekti.


Özdağ, yapımı tamamlanan ve yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen organize sanayi bölgelerine kurulacak işletmelerle 150 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.


Biri Soma'da olmak üzere iki fakülte daha inşa edildiğini belirten Özdağ, "Bu şehir, barış, kardeşlik ve huzurun şehridir. Bu şehir, 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak' der. Daha eğitimli toplum olarak, Manisa'yı Türkiye'de örnek şehir yapacağız." dedi. 


Eski başbakanlardan Adnan Menderes, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu'ndan bayrağı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bayrağı Başbakan Davutoğlu'na verdiğini, Davutoğlu'nun da bayrağı daha da yukarı çıkarmak için gece gündüz çalıştığını anlatan Özdağ, "Geçmişte darbe yaptılar, kimi şantajcı medya patronlarıyla siyaseti terbiye etmek istediler. Şimdi de terörle terbiye etmek istiyorlar. Korkmuyoruz, korkmayacağız, terörü yeneceğiz." diye konuştu.


Vali Erdoğan Bektaş ise devasa yatırımlardan dolayı hükumete şükran borçlu olduklarını kaydederek, "Yatırımlar, şehrin potansiyelini değerlendirmek için önemli fırsatlar verecek." ifadesini kullandı.



AA


Geri Dön