20 / 04 / 2024

Manisa Nurlupınar kamulaştırmayla yeni bir parka kavuşuyor!

Manisa Nurlupınar kamulaştırmayla yeni bir parka kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi,Nurlupınar Mahallesi’nde imar planında yol ve park alanında bulunan eski yapıların kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımı yapılan bölgede en kısa zamanda peyzaj düzenlemesi yapılacak...



        


       Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler İlçesi, Nurlupınar Mahallesi’nde imar planında yol ve park alanında bulunan eski yapıların kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımı yapılan bölgede en kısa zamanda peyzaj düzenlemesi yapılacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlâk Daire Başkanı Taner İçöz, hak sahiplerine 146 bin 774 TL ödenerek binanın kamulaştırmasının yapıldığını ifade etti.


         Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.  Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler İlçesi, Nurlupınar Mahallesi’nde kapalı pazar yerinin yakınında yer alan bölgede, eski yapılan kamulaştırmasını yaparak, yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımın gerçekleştirildiği bölgenin imar planında yol ve park alanında bulunduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlâk Daire Başkanı Taner İçöz,” Yıkımını yaptığımız bölgede hak sahiplerine 146 bin 774 TL ödenerek binanın kamulaştırmasını gerçekleştirdik. İl genelinde, tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.


Peyzaj Düzenlemesi Yapılacak


         Nurlupınar Mahallesi’nde imar planında yol ve park alanında bulunan eski yapıların kamulaştırılıp yıkımının yapılmasının ardından, bölgede peyzaj çalışması yapılacağını ifade eden Kent Estetiği Daire Başkanı Serpil Çakır,” Yıkım çalışmasının ardından kamulaştırması yapılan bölgede,  peyzaj çalışmasıyla mahalle sakinleri güzel bir sosyal alana daha kavuşacak. Kentimize ve bölge sakinlerine hayırlı olsun”dedi.


 

Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön