19 / 04 / 2024

Manisa Sarıgöl'e yeni imar planı!

Manisa Sarıgöl'e yeni imar planı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya Sarıgöl ilçesi sınırları içinde 1/5000 Ölçekli Revizyon, ilave nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon ilave uygulama imar planı hazırlancak.



Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya Sarıgöl ilçesi sınırları içinde 1/5000 Ölçekli Revizyon, ilave nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon ilave uygulama imar planı hazırlanması ve afete maruz bölgede dönüşüm amaçlı model oluşturulması amacıyla Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile bir araya geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca ilçelerde imara ilişkin yapılan çalışmalar kapsamında Sarıgöl ilçesinin kent yapısında ve planlarındaki eksikliklerin giderilmesi, 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının bulunmaması ve 1/1000 ölçekli planların güncel ve sayısal olmaması nedeniyle yapılacak olan plan çalışmaları Sarıgöl Belediyesi Toplantı Salonu’nda masaya yatırıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Koordinasyon Şube Müdürü Akif Kılıçaslan, ilgili personel ve plan çalışmalarını yürütecek firma yetkilileri katıldı. Toplantıda bugüne kadar alanda tespit edilen analizler değerlendirmeye alınarak, sorunlar ve çözüm alternatifleri hakkında görüşüldü. Sarıgöl Belediye Meclisince Büyükşehir Belediyesine verilen yetki ile Sarıgöl ilçesi sınırları içinde imar planlarının yapılması için plan çalışmalarına başlandığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, ilçenin kuzeyinden geçen fay hattı ve bölgede yer alan yapılarda meydana gelen ciddi hasarlar nedeniyle ilçede acil bir şekilde planlama çalışması yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yalçınkaya, “Sarıgöl ilçesi’nin mevcut 1/5000 ölçekli nazım imar planları bulunmuyor. Mevcut 1/1000 ölçekli planlarda güncel ve sayısal değil. Bu yapılacak yeni uygulamalar için ciddi problem teşkil etmektedir. İmar planlarının Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile yapılması için plan çalışmalarına başlandı” diye konuştu.


AFETE MARUZ BÖLGEDE DÖNÜŞÜM AMAÇLI MODEL OLUŞTURULACAK

İlçenin kuzeyinden geçen fay hattının bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunan Yalçınkaya, “Söz konusu alan 14.08.2008 tarihinde Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 7269 sayılı umumi Hayata Müessir Afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair kanun kapsamında “Afete Maruz Bölge” ilan edilmiştir. Ayrıca 2014 yılında hazırlanan İmar planına esas jeolojik- jeoteknik etüt raporunda bu bölge “Uygun Olmayan Alan” olarak belirlenmiştir. Söz konusu alanda 93 adet riskli yapı bulunmaktadır. Bu çalışma kapsamında Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Afete Maruz Bölge olarak ilan edilen alanda dönüşüm amaçlı model oluşturulması çalışmaları yapılacak” diye konuştu.


Milliyet 



Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca ilçelerde imara ilişkin eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlatıldı. Sarıgöl'de başlatılan projenin ilk toplantısı Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, ilçenin kuzeyinden geçen fay hattı ve bölgede yer alan yapılarda meydana gelen ciddi hasarlar nedeniyle ilçede acil şekilde planlama yapılması gerektiğini belirtti. Yalçınkaya, "Sarıgöl'ün mevcut 1/5000 ölçekli nazım imar planları bulunmuyor. Mevcut 1/1000 ölçekli planlar da güncel ve sayısal değil. Bu yapılacak yeni uygulamalar için ciddi problem teşkil ediyor. İmar planlarının Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile yapılması için plan çalışmalarına başlandı" dedi. İlçenin kuzeyinden geçen fay hattının bulunduğu bölgedeki incelemelerini de aktaran Yalçınkaya, "Söz konusu alanda 93 riskli yapı bulunuyor. Bu çalışma kapsamında Afete Maruz Bölge olarak ilan edilen alanda dönüşüm amaçlı model oluşturulması için çalışma yapılacak" diye konuştu. 

Yeni Asır



Geri Dön